Bona part de la clau perquè la temporada passada el Girona acabés classificant-se pel play-off d'ascens la temporada passada va ser la seva solidesa defensiva que va fer que els de Machín encaixessin ben pocs gols. Isaac Becerra va ser el Zamora de la categoria amb tan sols 28 gols encaixats -al play-off va ser una altra història amb 6 gols rebuts en 4 partits- i això va fer sumar molts punts a l'equip. A més a més, aquesta seguretat defensiva va permetre el Girona no perdre cap partit per més d'un gol i tan sols el Numància va ser capaç de fer-li tres gols en un partit (2-3) en la primera jornada a l'estadi. Si defensivament l'equip va brillar tot el curs passat, ofensivament el Girona 15-16 era una altra història. El gol es va fer de pregar i la presència ofensiva de l'equip no acabava de ser del tot resolutiva de cara a la porteria rival. Això va fer que la direcció esportiva apostés per incorporar Dejan Lekic i Cristian Herrera al mercat d'hivern que s'afegien als Felipe Sanchón, Mata, Jairo i el lesionat Sobrino.

Els gols acabarien arribant però tan sols en cinc ocasions el Girona en faria més de dos en un partit. Va ser contra l'Albacete (3-0), el Ponferradina (4-0), el Saragossa (0-3) i l'Albacete (0-3) a més a més del Còrdova al play-off (3-1). En els tres últims partits, el Girona va comptar amb superioritat numèrica degut a les expulsions de Cabrera, Núñez i Stankevicius respectivament. Aquesta temporada, el conjunt de Machín la començar amb molts dubtes sobretot arran del provisional 3-0 a Sevilla. L'empat final (3-3) i l'engrescador 3-1 contra l'Elx no només els han esvaït sinó que han servit per a demostrar que l'equip té pòlvora. Sis gols en dues jornades i cap marcat pels dos davanters centres titulars (Fran Sandaza i Cristian Herrera) que, malgrat no veure porteria, han tingut ocasions a banda de desgastar les defenses rivals. En aquest sentit, malgrat la bona aportació ofensiva de l'equip, la direcció esportiva continua amb la recerca d'un altre davanter que augmenti encara més la competència. "Tenim una plantilla molt competitiva amb jugadors destacats que s'han quedat fora de la convocatòria que han de ser importants", deia Quique Cárcel dissabte al vespre tot recordant que si no es pot incorporar un davanter abans de dimecres, no passarà res. "No malgastarem els diners per portar alguna cosa estrambòtica", subratllava el màxim responsable esportiu. El Leganés s'ha quedat amb Koné i Machís, dos dels objectius d'un Cárcel que manté encara diversos fronts oberts i confia tancar-ne algun abans de dimecres.

Bounou, amb la selecció

Mentre l'encert de cara a porta és elevat, l'assignatura pendent del Girona en aquestes dues jornades disputades és mantenir la porteria a zero. A punt va estar d'aprovar-la dissabte però l'oportunisme de Guillermo al temps afegit ho va impedir. El porter Bounou, titular a Sevilla i contra l'Elx, va marxar ahir cap a la concentració del Marroc que l'ha convocat per disputar dimecres un amistós a Albània i diumenge un partit davant Sao Tomé al Marroc de classificació per a la Copa Àfrica. El porter, és conscient que perdrà la titularitat en benefici de René Román dissabte a Valladolid si juga, i per això el club està mirant si es pot fer quelcom per tal que la federació marroquina el deslliuri de la cita contra Sao Tomé.

L'Elx, pendent de Mandi

El migcampista delconjunt il·licità es va lesionar dissabte al final de la primera part del partit a Montilivi en una topada amb Fran Sandaza. Mandi va haver de deixar el camp en llitera degut a una lesió al genoll que fa tota la pinta que pot ser de gravetat. Avui se li realitzaran proves per determinar-ne l'abast.