Dir que la Segona Divisió A és una competició «molt igualada» ha passat de ser un dels tòpics de torn a convertir-se en una autèntica realitat. La igualtat és la tònica dominant de la categoria de plata, una lliga sense un clar dominador i la que pràcticament tots els equips parteixen amb les forces ben igualades. Els resultats dels darrers anys així ho expliquen, però la confirmació ha arribat amb les dues primeres jornades del curs actual. Només han estat necessaris dos caps de setmana i 22 partits per corroborar que aquesta temporada la balança està més equilibrada que mai.

El primer argument que així ho justifica ho diu ben clar:?feia 26 anys que no es tancava la segona jornada de la lliga i que tots els equips havien sumat, com a mínim, un punt. Això és un fet aquest curs. Des del Llevant, el líder en solitari, fins al cuer Alcorcón. Els 22 conjunts de la categoria han estat capaços d'arreplegar algun punt i cap d'ells encara manté el seu caseller a zero. L'últim cop que això va passar va ser durant l'exercici 1990/1991. En aquella ocasió, els 20 equips participants van cloure el segon cap de setmana de competició amb algun punt al seu sarró. Llavors, tan sols dos equips havien sumat dues victòries (Deportivo i Lleida), un més que ara.

El segon argument, i encara més tangible, és el munt d'empats que fins ara s'han produït al llarg dels 22 partits que s'han jugat fins al dia d'avui. En dues jornades, 13 duels han acabat amb taules:?5 d'ells van ser la primera setmana i fins a 8 es van donar en la segona. El Mirandés-Getafe (1-1), Almeria-Cadis (1-1), Sevilla Atlètic-Girona (3-3), Nàstic-Lugo (2-2) i Alcorcón-Osca (0-0) van tancar amb empat al marcador en la jornada inaugural. Una setmana més tard, la igualtat es va accentuar:?Getafe-Numància (0-0), Reus-Mirandés (1-1), Cadis-Mallorca (1-1), Rayo-Valladolid (0-0), Tenerife-Sevilla Atlètic (1-1), UCAM Múrcia-Còrdova (1-1), Lugo-Saragossa (1-1) i Osca-Nàstic (3-3).

Una dada més. Són 7 els equips de Segona A?que no han guanyat cap partit, però que tampoc saben el que significa la derrota. Per tant, només han fet que empatar. Es tracta del Lugo, Sevilla Atlètic, Nàstic, Cadis, Mirandés, Getafe i Osca;?tots ells acumulen 2 punts. D'ells, sorprèn el cas del Lugo. El conjunt gallec és el més golejat de tota la categoria (5), però alhora un dels que més veu porteria (també 5). En aquesta faceta, destacar que l'Alcorcón i el Numància són els dos unics equips de la lliga que encara no han marcat ni un sol gol. Per contra, el líder Llevant és l'únic que no n'ha rebut cap.