A Girona hi va arribar sense fer fressa i es va guanyar la titularitat a còpia de bona feina. A Valladolid hi ha arribat amb un Zamora sota el braç i amb l'etiqueta de ser un dels millors porters de la categoria. Li suposa més pressió?

Personalment no. Les trajectòries hi són per alguna cosa. Jo treballo cada dia el millor que puc. Llavors la gent opina si ho faig bé o no i tinc un reconeixement o un altre.

Molta gent es va estranyar que no fes el salt de categoria. Com és que no juga a Primera?

Considero que també s'han de valorar altres coses:?la ciutat, l'interès que ha mostrat el club per tu, el que estava disposat a donar per tu... Per molt que hi haguessin equips de Primera Divisió interessats, cap va mostrar el que jo esperava, com ho va fer el Valladolid, i per això sóc aquí.

Va tenir opcions de jugar a Primera?

Alguna cosa va sortir però res gaire clar. Tampoc em vaig voler arriscar a esperar. He pres la millor decisió per mi i per la meva carrera esportiva i n'estic molt content.

Si el Girona hagués pujat, hauria continuat?

S'hauria hagut de veure. No estava descartat i hauria estat una possiblitat. És una ciutat que porto al cor i un lloc especial on m'agradaria tornar en un futur no gaire llunyà. A jugar, a viure o a al que sigui. Ho considero casa meva.

Per què no va renovar?

En futbol s'han de prendre decisions. No vam arribar a un acord pel que fa a quantitats econòmiques. Considerava que m'havia de separar de Girona i necessitava un canvi d'aires. Al cap tenia la idea de marxar. Era l'any que tocava fer les maletes i buscar nous reptes.

Pel que fa al club, m'imagino que res a veure entre Valladolid i Girona pel que fa a pressió, oi?

Es nota. Valladolid mou molt més que Girona. Per ciutat, per mitjans, per història... Tot té més repercussió. No és que ens exigeixin pujar sí o sí però la gent sí que ho vol fer. Ara be, nosaltres hem d'anar partit a partit.

L'objectiu del Valladolid és pujar sí o sí?

Pensar en l'ascens o en el play-off a la jornada 2 és un error perquè és posar-te una pressió que no cal a a les 40 següents. Sóc conscient que el club i l'afició han d'estar all més amunt possible però també sóc molt prudent. Cal fer les coses a poc a poc. Primer gua?nyar el proper partit contra el Girona i llavors el següent fins arribar als 50 punts. Després ja pensarem en promoció o ascens directe.

Aquest discurs no és massa humil per a un club com el Valladolid?

Fixi's que als equips grans els costa molt. Només el Llevant ha guanyat els dos partits i el Rayo tan sols ha sumat un punt. Si no es va amb la humilitat i prudència necessària et pots fotre una patacada. Jo m'estimo més ser caut.

Aquí ja el coneixem però a Pucela al·lucinen amb les seves aturades salvadores aquestes dues primeres jornades. Cap gol encaixat en dos partits és per estar satisfet, oi?

Jo sempre dic que hi sóc per ajudar els companys i que l'equip se'n beneficiï. Si he fet bones intervencions i l'equip n'ha sortit beneficiat, doncs molt millor.

Li serà especial enfrontar-se dissabte al Girona o ho serà més quan vingui a Montilivi?

Si fos a Montilivi ho seria més. Hi he defensat la samarreta quatre anys moltes jornades seguides i hi he aconseguit fites individuals i col·lectives importants. Això sí, serà molt bonic retrobar-me amb gent que aprecio. Companys i amics a qui m'agradarà retrobar. Hi he conviscut durant quatre anys. Encara hi parlo amb el grup que tenim de whatsapp i comentem sovint la jornada i com ens van les coses.

Ha deixat el llistó molt al Girona. Com veu la porteria del Girona amb Bounou i René Román, troba que són de garantia?

Sí, per descomptat. Han demostrat que són dos grans porters. René va estar a un nivell molt alt al Llagostera i Bounou és jove amb projecció i internacional absolut amb el Marroc.

Veu capacitat el Girona altre cop lluitant per ascendir a Primera Divisió?

La base la tenen i la idea de joc també és molt clara. Ara bé, faltarà que la pilota entri a la porteria contrària. De moment estan demostrant molta efectivitat. Si tenen la sort de cara, hi seran i si no, els tocarà patir.