El 24 d'agost del 2014, un solitari gol de Felipe Sanchón permetia al Girona de Pablo Machín, un equip que acabaria lluitant fins a l'últim sospir per pujar a Primera, encetar la temporada amb bon peu. Ho va fer gràcies a una victòria contra el Racing de Santander a l'estadi, l'última de les 4 que l'equip ha estat capaç d'aconseguir en el primer partit de lliga com a local des que el 2008 tornava a la Segona Divisió A. De debuts a casa, s'hagin produït o no a la jornada inaugural del campionat de torn, n'hi ha hagut de tots els colors. Alguns per emmarcar, i d'altres per oblidar. Dissabte, contra l'Elx, s'encadenarà la novena estrena a Montilivi i la intenció és celebrar-la amb victòria, la tònica dominant en aquesta mena de partits.

Són 8 els precedents de les passades temporades i la meitat han acabat amb bones notícies. 4 victòries, contra rivals de tota mena i amb més o menys dosis de patiment. La més recent és aquest 1-0 contra el Racing de fa dos anys. Un partit que van decantar-se a favor gràcies a un gol de Felipe a la primera meitat. Un exercici enrere (13/14), mateix golejador i idèntic resultat per també arrencar amb tres punts al sarró. Felipe, aquest cop al segon acte, s'encarregava de derrotar l'Alabès, que aquell curs tot just havia recuperat la categoria i venia de la Segona Divisió B. L'anterior data del mes d'agost del 2010. En aquella ocasió, amb Raül Agné a la banqueta, la victòria va ser sonada:?4-2 contra tot un Tenerife, un equip que venia de Primera i que comptava amb futbolistes com Antonio Hidalgo, Melli, Natalio, Nino, Kome o Julio Álvarez, entre d'altres. Un doblet de Jandro i els gols de Kiko Ratón i Peragón van ser suficients per derrotar els canaris. La quarta victòria en discòrdia també va venir amb golejada inclosa. Va ser l'any del retorn (08/09) i davant l'Alacant. Aquella tarda van veure porteria Serra i Gabri, que va anotar dues dianes per situar el 3-0 final.

Però tot no han estat alegries. Tret d'un 0-0 contra el Sabadell per estrenar l'any de Rubi a la banqueta (12/13), també cal recordar les 3 derrotes que Montilivi ha hagut de patir en l'estrena del campionat. La més recent va arribar l'any passat. 2-3 del Numància i galleda d'aigua freda al descompte. També es va perdre el 2009. El rival va ser el ?Cartagena. De Lucas va ser l'autor del gol dels visitants i Gerard López va fallar un penal. Però la desfeta més sonada va arribar l'estiu del 2011. Un dolorós 1-4 a l'estadi, amb l'Elx com a rival. Curiosament, el mateix equip que dissabte posarà a prova els blanc-i-vermells en el novè debut consecutiu a casa a Segona A.