Suplent a Sevilla i amb una oferta marejant al damunt de la taula. Per més que Machín s'esforcés el diumenge passat a qualificar la suplència de Pere Pons com una «decisió tàctica» i que des del club es reforcés aquesta versió, les informacions que s'han anat desgranant aquesta setmana, amb la fi del mercat d'estiu a tocar, han situat l'interrogant al damunt del futur del migcampista gironí. A Montilivi es té molt clar que Pere Pons no està en venda. Per si les mosques, el mateix Pablo Machín es va encarregar ahir de corroborar-ho, deixant ben clar que el jugador entra als seus plans, que és un futbolista «importantíssim» i que li augura una bona temporada en clau blanc-i-vermella. I?per rematar-ho, al vespre l'Eibar feia oficial l'arribada del migcentre Fran Rico (cedit pel Granada), el que tanca de la porta d'Ipurua al de Sant Martí Vell.

«Comptem amb Pere Pons. Ell està molt a gust aquí i nosaltres a gust amb ell. Si la seva situació fos diferent o si estigués a prop de marxar, no l'hauria convocat a Sevilla. Ara mateix té les mateixes opcions de jugar contra l'Elx que qualsevol jugador de la plantilla. És ?superimportant per a nosaltres i estic convençut que jugarà molts partits amb el Girona». Machín va deixar ben clar que si finalment el de Sant Martí Vell fa les maletes no serà perquè ell així ho hagi decidit. Tanmateix, aquesta possibilitat ha anat perdent pistonada. El club havia refusat una oferta de l'Eibar que ascendia fins a 1,5 milions d'euros i els bascos han acabat decidint un canvi de plans en incorporar Fran Rico.

Si en aquest cas es va mullar, Machín va passar més de puntetes quan se li va preguntar per alguna possible sortida, focalitzant la pregunta en Javi Álamo, un jugador que no va entrar en la primera convocatòria i que sembla que hagi d'entrar ben poc en els plans del cos tècnic. «Els que van viatjar a Sevilla van ser els que estaven millor i si Coris ho va fer, és perquè es trobava en un millor estat que no pas Javi Álamo. Al jugador se l'està marejant massa. Per part del representant, per la seva situació personal... A dia d'avui té contracte amb el Girona, però el seu futur és a la seva mà», es va limitar a dir.

Machín també va afegir que «fins a l'últim minut del 31 d'agost tot pot passar», va repetir que «si hi ha algú que no està content a la plantilla sempre té la porta oberta per sortir» i va liquidar-ho amb un «estem oberts que pugui venir gent, ja sigui per millorar la nostra plantilla o també per aportar alguna cosa més en aquelles posicions en què ara mateix hi pot haver algun ?dèficit».