Mai pots marxar satisfet d'un camp de futbol si el teu equip ha perdut. I menys, si ho ha fet per culpa d'haver rebut dos gols al primer quart d'hora. Per furgar encara més a la ferida, afegirem que aquest mateix equip acumula tres jornades en les que els problemes defensius són una evidència. Aquest és el principal problema del Girona i així de malament se sentia Pablo Machín a la sala de premsa del José Zorrilla de Valladolid.

Primera derrota del curs a la butxaca. Toca pair-la, però també treure'n les primeres conclusions. Perquè al sorià no li va agradar gens ja no només tornar de buit cap a casa, sinó haver tornat a rebre gols i, a més, fer-ho tan aviat. "Així és molt difícil remuntar", deia. I no li faltava raó. Amb Lichnovsky rematant un córner i Mata transformant un penal, el 2-0 era una realitat als 15 minuts. "Se'ns ha posat molt costa amunt el partit", afegia.

Així encetava el seu discurs Machín, força seriós i resignat amb el que acabava de veure. "Hem tingut opcions d'empatar i al final el partit s'ha tornat força boig. A l'opció de Cristian fins i tot alguns han cantat gol", apuntava. Tot i haver fregat l'empat, això no amagava que al primer temps, i sobretot a l'inici, les coses no havien anat com estaven planejades. "Hem saltat al camp gairebé ja amb el 2-0 en contra i així es fa molt complicat remuntar. Érem conscients que el Valladolid és un equip difícil, que té la idea d'ajuntar-se al darrere si es posa per davant al marcador i així ha sigut. Nosaltres els hem vingut a jugar de tu a tu, a guanyar, però les nostres errades ens han penalitzat moltíssim i ells, a l'hora de definir, han estat millors", valorava.

Si l'1-0 es convertia en una gerra d'aigua freda, el penal transformat per Jaime Mata als 15 minuts encara ha complicat més les coses. "Quan han fet el 2-0, el partit se'ns ha posat molt costa amunt". No ha estat fins al segon temps, sobretot arran del 2-1, obra de Borja García, que la balança s'ha anivellat un xic. "Mai li hem perdut la cara al partit. Hem tingut aproximacions. Potser no han estat ocasions molt clares, però hem buscat el gol. Ells han estat més efectius que nosaltres, això és evident. Però és que no ens hem enfrontat a qualsevol equip. El Valladolid és un dels clubs punters de la categoria, amb excel·lents futbolistes i així ho ha demostrat", va manifestar. I li va donar una volta més: "En aquesta categoria és molt difícil remuntar els partits. Tot i això ho hem intentat i fins i tot hem gaudit d'alguna ocasió. L'última ha estat bastant clara. Ara, si comencem els partits amb la penalització d'encaixar dos gols, és súper complicat després sumar algun punt".

També va explicar per què havia endarrerit Pere Pons a l'eix de la defensa. "Ja tenia la idea de fer entrar Borja i per no hipotecar un canvi hem decidit treure en Kiko Olivas, que estava patint i tenia una targeta, i endarrerir la posició d'en Pere per plantar una mica de cara a en Jaime Mata.

Massa gols en contra

Decebut per la derrota, però sobretot "preocupat" no només pels dos gols, sinó per com han arribat les dues clatellades. "El que em preocupa són les pèrdues de pilota. La primera ha provocat un córner que ha acabat en gol. A l'altra, hem comès un penal", va dir. Tot plegat, per treure'n conclusions: "Si volem ser un equip valent, que ho som, hem de ser millors en les disputes. Si no ho som, com ens ha passat, hem demostrat tenir massa llacunes. Si això ho aprofita el rival i es mostra més encertat que no pas nosaltres, passa el que passa, com s'ha vist".

Ahir en van ser 2, però ja són 6 els gols que el Girona ha encaixat en només 3 jornades de lliga. La xifra, tenint en compte el rendiment defensiu dels de Machín les dues últimes temporades, pot començar a encendre les primeres alarmes. "Si volem ser competitius no podem rebre aquesta sagnia de gols. Podem intentar-ho millorar o fer com la majoria dels equips, que aposten per ser més conservadors, juntar les seves línies al darrere i especular al darrere una mica. Ho podríem valorar, però som un equip que té els seus trets d'identitat. Tot plegat ho meditarem i treballarem per evolucionar".