Per fer alguna cosa de profit en una lliga tan categoria i igualada com ho és la Segona Divisió A és imprescindible dominar les dues àrees. L'equip que vol aspirar a quelcom ha de ser sòlid al darrere, però també contundent en atac. El Girona de Machín, durant els últims anys, s'ha convertit en un mur difícil de superar i si bé aquesta temporada no ha acabat de començar amb massa bon aspecte pel que fa a aquesta faceta (4 gols encaixats en 2 partits), sí que ha millorat, i molt, pel que fa a les seves prestacions ofensives. Un curs enrere, als blanc-i-vermells els costava horrors marcar;?generaven perill, però calia fer una passa més. L'esglaó que calia pujar s'ha assolit aquest curs. En només dos partits, el Girona s'ha convertit en l'equip de tota la lliga que més xuts ha realitzat fins ara. A?això se li ha d'afegir, a més, que és el conjunt més anotador i també el més precís. La cosa, fins ara, pinta prou bé.

En només dues jornades, els gironins acumulen 30 xuts a la porteria contrària, el que es tradueix en 15 xuts per partit. Supera el Reus, que n'acumula 28 i l'Almeria, que en suma 22. Una mica més enrere hi ha Getafe i Lugo, amb 20, mentre que Nàstic i Tenerife en comptabilitzen 19. El Girona no només és el que més xuta, sinó també el que ho fa amb més precisió. Dels 30 cops que ha buscat porteria, el 60 per cent de les vegades la pilota ha anat entre els tres pals. Fins ara acumula 6 gols i té a dos jugadors, Longo i Rubén Alcaraz, entre els màxims anotadors de la categoria. L'italià i el barceloní han marcat dos gols cadascun, només superats per Ángel, del Saragossa, que en porta 4.

Tot plegat, per erigir-se també en el conjunt de Segona A més golejador. En porta 6, empatat amb el Saragossa (6) i deixant enrere el Lugo (5), el principal perseguidor en aquesta faceta.