A

ra fa quatre temporades, l'Almeria es va creuar en el camí cap a Primera Divisió del Girona de Rubi i, en un play-off de mal record per als gironins, els andalusos van emportar-se la victòria en els dos partits: 0-1(Charles) a Montilivi i 3-0 (gols de Charles per partida doble i de l'ara blaugrana Aleix Vidal) al Juegos del Mediterráneo. Amb l'afegit que, poques setmanes abans, el Girona ja havia perdut per 2-1 (dos altres gols de Charles i un d'Acuña) en terreny andalús en un partit molt polèmic per un clar penal no xiulat per l'àrbitre Ocón Arraiz sobre Javi Acuña i que acabaria resultant clau per deixar fora l'equip de Rubi de la lluita per l'ascens directe.

Aquella temporada, l'Almeria pujaria a Primera Divisió convertint-se en el gran malson del Girona que, tot i quedar-se dos cops més a les portes de l'ascens ja amb Pablo Machín, a la banqueta no ha pogut oblidar del tot aquells duels amb els andalusos perquè continua sense haver fet mai el salt a la màxima categoria.

La malastrugança del Girona amb l'Almeria no s'acaba només amb la temporada en què tots dos van lluitar cos a cos per pujar a Primera sinó que s'allarga a tots els cops que han coincidit en aquesta etapa a Segona Divisió A. La temporada anterior a la del play-off , 2011/12, el Girona va caure a Montilivi (0-1, gol de Juanma Ortiz) en la funesta etapa de Josu Uribe i va empatar a Almeria (2-2, Dani Bautita i Ulloa pels andalusos; i Saizar i Moha per al Girona) quan encara hi havia Raül Agné a la banqueta gironina. Mentre que l'any passat, ja amb Machín a la banqueta i després del descens dels andalusos, els dos ?equips van empatar a Girona (1-1, gols d'Aday i Quique) i hi va haver una nova victòria local a Montilivi (1-0, gol de Quique).