Independentment dels resultats esportius, que podran ser millors o pitjors, el que ha quedat ben clar durant els últims mesos és que el Girona, econòmicament parlant, té una salut de ferro. O com a mínim, molt millor de la que mostrava unes temporades enrere. Des que la primavera del 2015 el club aconseguia sortir del concurs de creditors que tant l'havia escanyat durant un temps, i sobretot amb l'arribada dels nous propietaris (l'empresa TVSE Futbol), l'entitat ha viscut una transformació que l'ha dut a viure un dels millors moments que se li recorden.

N'és una prova l'haver-se convertit en el cinquè club de la categoria que ostenta un límit salarial més alt, quelcom impensable fins fa ben poc. S'ha superat la barrera dels 6 milions d'euros, gairebé doblant la xifra de la temporada passada i col·locant-se només per sota d'alguns dels equips amb més història i envergadura de tota la Segona Divisió A.

Aquesta mateixa setmana, el web Palco23 ha fet públiques les dades econòmiques corresponents a totes les entitats de la categoria d'argent, en què es demostra que la seva capacitat ha crescut ostensiblement gràcies a l'entrada en vigor del nou decret llei sobre el repartiment d'ingressos. De la mà d'això i també pel fet d'haver-se quedat dos anys seguits a les portes de Primera, un dels equips que ha vist disparar-se més el seu límit salarial és el Girona. La temporada passada era de 3,6 milions d'euros i actualment s'eleva fins als 6,1 de manera que es converteix en un dels més alts de Segona A i supera així en 2,5 milions el de fa un any, el que significa el creixement més espectacular dels 22 conjunts de l'anomenada Liga 123. Només superen els guarismes dels gironins el Rayo Vallecano (13,3 milions d'euros), Getafe (12,9), Llevant (10,4) i Oviedo (6,8). Els tres primers han baixat de la Primera Divisió, pel que han vist com el seu sostre salarial ha quedat reduït respecte al de fa un any a la màxima categoria del futbol estatal. Just per darrere dels de Montilivi hi ha el Sevilla Atlètic, que prové de Segona B però al ser un filial d'un equip punter ha passat de no comptabilitzar el seu límit salarial a tenir-ne un que s'eleva fins als 6 milions.

Al nou repartiment d'ingressos i a les bones classificacions dels dos últims cursos, cal sumar-li també l'aterratge a Montilivi dels nous propietaris, que en l'any i escaig que fa que són al club han aportat el seu granet de sorra per engreixar les arques del club. La propietat va injectar diners a través d'un crèdit participatiu a finals del 2015, una quantitat (uns 3,8 milions d'euros) que s'ingressarà mitjançant l'ampliació de capital per compensació de crèdits que es va aprovar en l'última junta extraordinària celebrada a Montilivi, a mitjan juliol passat.

A la cua d'aquesta classificació hi trobem el Reus (3,4 milions d'euros), l'Osca (3,8), UCAM Múrcia (4), Tenerife (4), Valladolid (4,1)?i Elx (4,1).