Dijous a la nit, pocs minuts després que un gol d'Aurtenetxe deixés el Girona sense tres punts que ja semblaven dins del sarró, Pablo Machín compareixia a la sala de premsa per explicar que al seu equip «no li havia faltat futbol», havia fet «un partit excel·lent» i apuntar que «ho estàvem fent tot bé i em fot mol que ens empatin amb tan poc a casa». Ahir al migdia, assegut a la mateixa cadira que el dia abans, i després «d'haver donat voltes al partit fins tard de la nit i d'haver-lo analitzat aquest matí amb els jugadors», Machín es ratificava amb el seu discurs i, a més, hi afegia una pinzellada reivindicativa. «Per als que només valoren els resultats està clar que no vam guanyar, però per als que als ens agrada valorar més coses, i jo sóc un d'aquests encara que sempre he dit que els resultats són molt importants, podem veure que vam fer un bon partit, que vam dominar el rival i que vam rematar molt més ?entre els tres pals, vam tenir més oportunitats i ens van acostar més a la porteria que ells», va anar desgranant Machín abans de deixar clar que «amb més eficàcia en les oportunitats clares que van tenir Portu i Longo hauríem guanyat per 3-1 i ara ningú parlaria del seu gol i hauríem marxat de l'estadi tan contents com el dia de l'Elx».

L'endemà dels partits és habitual que Machín analitzi amb la plantilla, ajudat per imatges de vídeo, encerts i errades. Detalls a corregir sempre n'hi ha, però ahir el tècnic sorià tenia clar que «el que havíem preparat durant la setmana sobre el Mirandès ens va sortir, vam dominar el rival, vam xutar més que ells entre els tres pals, vam tenir més oportunitats i ens vam acostar més a porteria». Machín va voler reforçar les seves paraules amb dades apuntant que «nosaltres vam xutar 10 cops entre els tres pals i ells dos, la del gol i una altra com a molt si voleu, però és que el nostre rival de diumenge va jugar contra un altre superequip com ells que acaba de baixar de Primera Divisió i en el seu partit el Rayo Vallecano va xutar tres cops entre els tres pals i el Getafe dos». Per a Pablo Machín està molt clar que «malgrat que els resultats no són els que volem, anem pel bon camí».

Amb sis punts de divuit possibles, i només una victòria en les primeres sis jornades de Lliga, el Girona ha començat la temporada lluny de les expectatives creades entorn d'un equip que ha lluitat les dues últimes temporades per pujar a Primera Divisió i que, a més, veu com cada cop disposa de més recursos econòmics per construir la plantilla. Machín ha notat aquest cert desencís, però no comparteix l'anàlisi sobre l'arrencada de l'equip i, de manera especial, al voltant de l'empat contra el Mirandés.

«No em cal llegir res per saber com penseu, en les preguntes de la roda de premsa de després del partit ja em va quedar clar... Però, repeteixo que anant més enllà de la valoració de només el resultat, jo he parlat amb gent de futbol, gent que mereix la meva confiança i que sé que em diuen la veritat sobre el que pensen, i ell veuen el partit de la mateixa manera que el veig jo. Vam dominar el Mirandés, vam fer el que havíem de fer per guanyar el partit i és increïble que amb tan poc ens empatessin. Ens va faltar eficàcia, però aquesta és la gràcia del futbol, segurament l'únic esport on fer-ho millor que el rival no t'assegura guanyar. Per això és l'esport rei, perquè és imprevisible».

Sobre els gols encaixats, cap partit amb la porteria a zero en aquest inici de temporada, Machín va assegurar que veia una progressió perquè «cada cop estem treballant millor defensivament, com ja ens va passar l'any passat, crec que Bounou no va estar malament contra el Mirandés. Digueu-me quin porter hauria aturat la rematada d'Aurtenetxe en el seu gol?».

L'entrenador del conjunt gironí va admetre que «lluny de Montilivi no hem estat al nivell» amb l'empat a Sevilla i les derrotes a Valladolid i Mallorca, però va voler trencar una llança pel que ell veu com una clara diferència entre el rendiment del seu equip a casa i a fora en aquest inici de temporada. «A Montilivi hem estat bé, prop del nivell que jo vull que tinguem i de les expectatives que jo tinc per a aquest equip», va dir el tècnic referint-se a la victòria contra l'Elx (2-1) i els empats amb Almeria (3-3) i Mirandés (1-1).

En aquesta línia de reivindicació, Pablo Machín va voler ahir anar més enllà del partit contra el Mirandés per recordar que, ni en aquest inici de temporada ni en l'anterior, el seu equip ha perdut cap partit per més d'un gol. «No hem perdut cap cop per més d'un gol des del partit de Ponferrada de fa dues temporades, això té molt mèrit...», va dir ?Machín que, però, s'oblidava que la derrota al camp del Ponferradina va ser anterior a la soferta contra el Saragossa en la tornada del play-off d'ascens d'aquella mateixa temporada. El 3-0 a Ponferrada va ser el 8 de març del 2015 i, tres mesos més tard, el Girona s'acomiadaria de l'ascens a Primera perdent 1-4 a Montilivi contra el Saragossa en la tornada de la primera ronda del play-off. En tota la temporada passada, el Girona no va perdre cap partit per més d'un gol i, de moment, en aquest inici de curs tampoc: 2-1 a Valladolid i 1-0 a Mallorca, a més de l'eliminació a la Copa (1-0 al camp de l'Osca).

A Getafe hi haurà rotacions

Abans de jugar contra el Mirandés, Pablo Machín ja havia deixat clar que el poc marge de dies entre els dos partits, de dijous a diumenge, l'obligaria a fer canvis en la visita al camp del Getafe. I la pressió afegida per al grup que ha suposat l'empat a Montilivi contra l'equip de Miranda de Ebro no ha fet variar de plans al tècnic. «Ahir a la nit i aquest matí encara he estat donant voltes al partit contra el Miradandés, no he pensat l'onze de Getafe però sí que hi haurà rotacions».

En qualsevol cas, Machín va voler deixar clar que els jugadors entraran i sortiran de l'equip titular de demà per aquesta voluntat de rotar: «No vull que quedi la sensació que algú surt de l'equip perquè no estic content de com va jugar contra el Mirandés. En cap cas serà per això».