La importantíssima victòria a Getafe ha servit per dur la calma a Montilivi mentre es prepara el partit contra una de les revelacions de la temporada, el Reus, diumenge (16:00). Al Coliseum Alfonso Pérez el Girona, a més a més, va aconseguir acabar el partit sense encaixar cap gol, fet inèdit aquesta temporada i que feia 10 partits que no s'aconseguia (des de Ponferrada el curs passat). La fragilitat defensiva ha estat la gran xacra aquest inici de curs perquè ofensivament l'equip està responent bé i, de fet, és el màxim golejador de la categoria, amb 13 gols, empatat amb el Lugo. Amb Longo (4), Borja García (3) i Alcaraz (3) al capdavant, el Girona ha demostrat tenir potencial ofensiu. Portu, Pons i Sandaza completen la llita de golejadors. Segurament, el davanter toledà així com Cristian Herrera esperen mostrar-se més efectius aviat i ampliar, o estrenar en el cas del canari, el seu registre.

Mentre el gol no amoïna a Montilivi, a Segona Divisió B diversos vells coneguts de l'afició blanc-i-vermella s'estan reivindicant amb un olfacte golejador fins ara desconegut o que havien oblidat. És el cas sobretot de Juanlu Hens, que és el màxim golejador de tots els grups de Segona B amb 6 dianes en 6 jornades amb el Cartagena. El migcampista cordovès, jugador del Girona del 2011 al 2014, és una peça fonamental del conjunt cartaginès que intenta recuperar la categoria de plata. Amb els 6 gols, Juanlu ha superat el millor registre golejador de la seva carrera que, curiosament van ser els 5 de l'any passat també amb el Cartagena. Amb el Girona en va fer 6 en 118 partits.

Rere Juanlu , amb 5 gols, un altre exblanc-i-vermell com Ariday Cabrera (València Mestalla) ocupa el segon lloc del rànquing de pitxitxis de bronze. El mitjapunta canari va passar sense pena ni glòria per Montilivi, on hi va estar mig curs 12-13 després d'arribar-hi del Mallorca B. Sense oportunitats amb Rubi, Ariday va optar per marxar al Betis B al gener. Des de llavors ha passat per l'Hospi, Sabadell i Huracán fins arribar al Mestalla on, amb 28 anys, és un dels líders del filial.

Ni Juanlu Hens ni Ariday Cabrera són davanters centres. Sí que ho són en canvi Víctor Curto, Ranko Despotovic, Benja Martínez o Ion Vélez. Tots quatre han començat la temporada com un coet marcant gols i, en la majoria dels casos, reivindicant-se després d'anys força dolents. Als seus 34 anys, Víctor Curto va fitxar pel Linares el darrer dia del mercat i a còpia de gols està demostrant que té molt de futbol encara. El tortosí, que el curs passat el va començar a Bèlgica amb l'Eupen i el va acabar a l'Albacete a Segona A, ha marcat ja 4 dianes, algunes de les quals, espectaculars. Amb 3 gols marcats fins ara hi són Despotovic (Marbella), Benja (Cultural Lleonesa) i Vélez (Tudelano). El serbi és el killer d'un Marbella líder (18 punts en 6 partits) que aspira a tornar a Segona A. Despotovic va viure l'ascens del Cadis l'estiu passat però va ser rescindit. De la seva banda, Benja també ha trobat la confiança a Lleó. El barceloní ha deixat enrere el calvari de lesions i un any fluix a Llagostera per recuperar la seva millor versió a la Cultural -segon classificat del Grup I- amb qui ja duu 3 gols, els mateixos que va fer el curs passat a Palamós. Per últim Vélez, després d'11 temporades entre Primera i Segona A, ha tornat a Segona B fent el que més li agrada: marcar. El davanter navarrès, de 31 anys, ja ha signat 3 dianes amb el Tudelano a les quals se n'hi ha d'afegir una altra a la Copa.