La Federació Catalana de Futbol continua fent mans i mànigues per mantenir encesa la flama de la selecció absoluta i, després d'un parell anys jugant el tradicional partit de Nadal contra Euskadi (el 2014 a San Mamés i el passat desembre al Camp Nou), ara la seva nova idea és treure el partit de Barcelona. Un estadi més petit que, encara que el rival no fos de primer nivell, s'omplís només per l'atractiu de veure jugar Catalunya, és el plantejament amb Montilivi com a primera opció d'Andreu Subies i la resta de dirigents del futbol català. La FCF encara no ha definit el rival, però diferents fonts apuntaven ahir que un cop es tanqui rival i data Montilivi té molts números de ser l'escenari d'un partit que, en els últims anys, sempre s'ha jugat al Camp Nou o Montjuïc amb només dues excepcions: un partit contra Nigèria el 2013 a l'estadi de l'Espanyol a Cornellà-El Prat i el 2006 que el partit es va disputar a Terrassa (davant Costa Rica).

Amb la lliga de Primera Divisió fent una aturada més llarga que la temporada passada, més que de dates els maldecaps dels responsables de la Federació Catalana són trobar un rival de cert nivell.

La darrera selecció «gran» que es va enfrontar a Catalunya va ser l'Argentina el 2009 i, després, el combinat català ha jugat contra Hondures, Tunísia, Nigèria i Cap Verd, abans del doble duel amb Euskadi.

En el duel de l'any passat, els bascos es van imposar a la selecció que entrena Gerard López amb un gol d'Aritz Aduriz (0-1) en un Camp Nou amb mitja entrada (51.224 espectadors) mentre que fa dos anys a San Mamés hi varen anar 44.000 aficionats (1-1 amb gols d'Aduriz i Sergio García). Dues entrades que queden molt lluny de la capacitat de Montilivi que és de 9.200 espectadors i que seria més fàcil d'omplir.