El Girona va aconseguir aprovar diumenge passat a Getafe una de les assignatures pendents de la temporada i la que segurament més punts li estava costant: deixar la porteria a zero. El 0-2 al Coliseum Alfonso Pérez, a més a més de reforçar l'equip defensivament també va servir per carregar de moral i confiança tot l'equip després d'un començament de temporada irregular. La superioritat amb què es va doblegar un equip acabat de baixar de Primera com els madrilenys va deixar un gran regust de boca. La competició però no s'atura i ara tothom confia a poder donar continuïtat al bon partit a Getafe amb una victòria a l'estadi contra l'invicte Reus. Els fonaments hi són i a Montilivi el Girona ha competit bé fins ara, tret d'algunes fases de partit contra l'Almeria i una acció davant el Mirandés, en què les llacunes defensives van costar gols molt cars. "Sabem el camí i el tenim clar", deia Pablo Machín en la prèvia del partit. Amb les baixes segures dels centrals Kiko Olivas, Richy Álvarez, i Carles Mas, lesionats, el tècnic sorià està pendent de l'estat físic d'Aday Benítez, que divendres va treballar amb el grup després de complir-se els terminis de la seva lesió muscular. La presència de Cifuentes al carril dret tampoc hauria de perillar tot i que l'andalús s'ha exercitat a un menor ritme aquesta setmana.

Al davant espera un Reus amb molt poca trajectòria a Segona A, en què debuta enguany, però que ha començat com un coet el que està sent una campanya il·lusionant. Els del Baix Camp sumen 13 punts i no han sortit dels llocs de promoció en aquestes primeres jornades. Les victòries al darrer sospir a Mallorca i a Oviedo són un bon avís perquè el Girona estigui alerta aquesta tarda i no abaixi gens ni mica la guàrdia.

El gran rendiment que va oferir situar Borja García de mitja punta rere Samuele Longo fa dubtar Machín. El tècnic ha reiterat que el Girona ja ha fet servir aquesta variant tàctica més d'un cop però que, en principi, el sistema està pensat per jugar amb dos davanters centre. "Les alternatives hi són però el nostre joc es basa en la posició dels jugadors i molts automatismes necessiten dos referents a dalt", deia el tècnic. Així doncs, sembla força clar que ?Machín seguirà apostant per fer confiança a un Longo en ratxa i màxim golejador de l'equip, amb 4 gols. El dubte és si mantindrà Borja García a prop seu o bé si recuperarà Sandaza o Cristian Herrera al seu costat. Aquest dilema fa que la presència de Rubén Alcaraz a l'onze també sigui tota una incògnita, ja que el barceloní va ser un altre dels destacats a Getafe, on va tornar a veure porteria. Amb 3 gols en dos partits, la seva suplència té difícil justificació tot i que Machín sembla estimar-se més, sobretot a casa, jugadors de perfil més ofensiu que l'ex de l'Hospitalet. A més a més, Machín té molt en compte també la gran solidesa defensiva d'un Reus que és un dels equips menys golejats de la categoria (4 gols). Això faria en principi que tant Borja García com Portu, els homes que aporten la màgia en la zona de creació, tinguessin el lloc assegurant a l'onze. L'estat físic d'Aday i les molèsties de Cifuentes podrien fer fins i tot que Saúl García tingués la seva primera oportunitat d'entrada. Mentrestant els últims fitxatges, Juan Cámara i Pablo Marí, sembla que encara hauran de seguir esperant la seva oportunitat.

El tècnic reusenc, Natxo González ha citat tota la plantilla a excepció dels lesionats. El killer, Èdgar Hernández, i la velocitat de Jorge Díaz i Carbia són alguns dels perills.

La Festa del Soci

D'altra banda i des de les dotze i fins a l'hora del partit hi haurà la Festa del Soci. L'acte tindrà lloc al'aparcament de Gol Nord i els socis hi podran menjar, de franc, una botifarra i beure's un refresc presententant prèviament el carnet d'abonat. El club sortejarà dues samarretes oficials de la primera i la segona equipació i s'escolliran tres socis per intentar marcar un gol des del mig del camp a la mitja part. En cas d'aconseguir-ho l'abonat guanyarà una nit d'hotel al Vichy Catalán de Caldes de ?Malavella.