"Ens hauria costat moltíssim capgirar un gol del Reus" confessava només acabar el partit Pablo Machín. L'afirmació afegia valor a la victòria del Girona davant els del Baix Camp, que van posar en moltíssimes dificultats l'equip. Només la recuperació al quart d'hora de la represa del sistema de Getafe, amb Alcaraz al costat de Pons al pivot i Portu i Borja rere Longo va permetre al Girona acabar amb la resistència reusenca i trobar el camí de la victòria. Al final del partit, tanmateix, Machín restava importància al seu moviment tàctic i ho resumia amb un simple "és una alternativa que tenim". De totes maneres, no sembla que aquesta aposta hagi de tenir continuïtat d'entrada perquè ?Machín està decidit a seguir jugant amb el sistema original. "Si ens basem en el resultat, en podem estar contents, perquè així hem fet el gol. Ara bé, seguirem madurant-ho perquè encara podem anar una mica més enllà i fer-ho bé amb el dibuix tradicional".

Machín va reconèixer que el Reus "tenia molt clars els nostres punts forts i febles" i que els havia posat "moltes dificultats". Per aquest motiu, el sorià va decidir canviar el sistema. Abans però va intentar "corregir certes coses al descans". "Estàvem perdent el mig del camp en certes fases i amb Alcaraz hem donat més solidesa al mig del camp", deia. En aquest sentit, el tècnic explicava que amb el doble pivot Alcaraz-Pons, el Girona està "més sòlid". "Fins ara jugàvem amb Granell o Eloi que són més mitjos i no tan ofensius. Portu i Borja són mitjapuntes, la qual cosa fa que l'equip es parteixi i en Pere o en Rubén no donin l'abast", detalla.

A banda del retoc tàctic, Machín va voler destacar que les dues victòries consecutives hagin arribat amb la porteria a zero. "Costa molt fer gols i el més fàcil per guanyar partits és tenir el punt d'acceleració assegurat que es fa amb la porteria a zero", deia. Machín elogiava el treball defensiu dels seus. "El Reus ha demostrat ser un equip sòlid però nosaltres també i això és gratificant per seguir creixent". En aquest sentit, el tècnic va recordar que un dels motius pels quals el Girona no encaixa tants gols darrerement ha estat "la manca d'encert dels rivals". "Ens han fet algun cop tres gols amb quatre llançaments a porteria. Avui (per ahir), el Reus ha tingut una ocasió en un llançament de falta", deia. El triomf permet ara al Girona "mirar més amunt que avall". Tot i això, per a Machín no s'hi val a badar. "Hem de seguir fent passos endavant i mirar com els rivals volen fer-nos mal per anticipar-nos-hi".

Natxo González

De la seva banda, un resignat ?Natxo González lamentava no haver tingut l'encert d'avançar-se al marcador en alguna de les aproximacions que va tenir el Reus abans del gol de Portu. "Hem tingut alguna ocasió clara i hem pogut avançar-nos", deia el tècnic basc, que es rendia a la qualitat del Girona que havia acabat decantant el partit. "Al final, el Girona, de mig del camp endavant té molta dinamita". González va explicar que havien intentat fer mal per la banda de Coris. "Amb Querol molt obert i Miramón volíem generar-li dubtes i aprofitar els espais". González insistia en la diferència de potencial dels dos equips. "En intensitat i en uns contra uns, el Girona és molt més poderós que nosaltres. A la segona part hem vist que podíem fer mal amb espais i ho hem intentat. Hem fet arribades, però sense finalització".