Dos partits sense guanyar, a Segona, passen factura, però de la mateixa manera, dos triomfs consecutius en aquesta categoria funcionen com a gran revitalitzant. El Girona, en només set dies, ho ha tastat per la part bona. Una derrota a Getafe diumenge de la setmana passada hauria fet caure l'equip de Machín en llocs de descens, una anècdota a aquestes alçades, però significatiu després de dues temporades senceres (més des del començament d'aquesta), sense veure-s'hi. La victòria del Coliseum, sumada a la d'ahir a l'estadi contra el Reus, ha possibilitat un sis de sis que ha deixat els gironins sisens, per primer cop en zona de promoció d'ascens des d'inici de curs.

Els dos triomfs seguits es resistien al Girona. I és que després d'enlluenar contra l'Elx (3-1) en la segona jornada, van venir decepcions, tant per joc com pel resultat, davant del Valladolid (2-1), l'Almeria (3-3) i el Mallorca (1-0). Un punt i seguit, aquí, per detallar que cap d'aquests equips, després de guanyar o empatar contra els gironins, ha fet res més en aquesta lliga: l'Almeria ha fet un punt de dotze, empatant amb el Lugo i perdent contra Tenerife, UCAM Múrcia i Osca; el Valladolid porta cinc derrotes seguides (Tenerife, UCAM, Lugo, Osca i Llevant), i el Mallorca, dos punts de dotze, igualades amb Tenerife i UCAM i derrota a Lugo.

Contra el Mirandés (1-1) el Girona va millorar la versió però una badada a cinc minuts del final va premiar els visitants amb un punt. Va ser a Getafe, on Machín va innovar amb Longo com a punta, Portu i Borja per darrere, i Alcaraz i Pons al mig del camp. I el resultat es va traduir en la segona victòria de la temporada, que va tenir continuïtat ahir a Montilivi davant del Reus.

L'última vegada que els gironins havien estat en posicions de play-off havia sigut en la darrera jornada de la lliga passada. El triomf a Ponferrada va situar el Girona quart i li va garantir un bitllet per al play-off que al final de la primera volta semblava una utopia. Després de vuit jornades d'aquest curs els de Machín tornen a estar entre els millors, fent bons aquells pronòstics que situen el conjunt blanc-i-vermell entre els aspirants a pugnar, de nou, per l'ascens. De moment ja fa dos partits que es manté la porta a zero, tallant la sagnia de gols encaixats de les primeres jornades. I fins i tot ahir Bounou va tenir temps de fer la primera parada salvadora de l'any. El Girona és el segon màxim golejador (14), només superat pel Lugo (16), i ha cedit a l'Almeria el trist privilegi de ser el més golejat (13/11).