Cent tretze dies feia que el Girona no celebrava una victòria lluny de Montilivi. A Sevilla es va salvar un punt gairebé de miracle (3-3), a Valladolid una fluixa primera part va condemnar els gironins (2-1) i a Palma, la setmana passada no hi va haver cap opció (1-0). Tres partits més aviat grisos del Girona tret dels instants de rauxa que van servir per igualar un 3-0 en contra contra el Sevilla Atlètic al Sánchez Pizjuán. Ahir el Girona va tornar a ser l'equip intimidador que de la mà de Pablo Machín ha sembrat la por pràcticament arreu aquestes dues temporades i amb un partit d'allò més plàcid va superar el Getafe per 0-2. Tot plegat per aconseguir el primer triomf fora de casa del curs, sumar tres punts balsàmics i encarar amb més optimisme un futur que no es veia gaire clar.

L'última alegria del Girona a domicili va ser a principis de juny, al Toralín contra el Ponferradina (0-1) en un triomf que va servir per certificar el bitllet pel play-off d'ascens. A la promoció, els gironins perdrien tant a Còrdova (2-1) com a Pamplona (2-1). El curs passat, els gironins van acabar com un dels millors visitants de la categoria amb triomfs a Bilbao, Oviedo, Pamplona, Osca, Palamós, Saragossa i Albacete a més a més de Ponferrada.

Ahir a Getafe, el Girona va dominar de principi a fi el partit i quan els madrilenys van perdre Feltscher per vermella directa (m.23), Samuele Longo ja havia obert el marcador (m.14). En aquest sentit, l'estadística diu que de les últimes quatre victòries del Girona lluny de Montilivi (Albacete 0-3, Saragossa 0-3, Ponferrada 0-1, el curs passat, i Getafe 0-2, en el present), tres han estat amb superioritat numèrica del conjunt de Machín. Només a Ponferrada, el Girona va jugar els noranta minuts contra onze jugadors. Tant ahir al Coliseum Alfonso Pérez, com a Albacete i Saragossa, els rivals van jugar molts minuts amb un home menys. Al Carlos Belmonte, els manxecs van perdre Miguel Ángel Núñez només començar (m.1) per un penal sobre Mata, mentre que a La Romareda Leandro Cabrera no acabaria el partit per una dura entrada a Eloi Amagat (m.27) al mig del camp.

Dels últims 13 partits a fora, el Girona només n'ha guanyat un contra 11 jugadors, el de Ponferrada. En qualsevol cas l'equip de Machín ja es centra en el proper duel a casa, diumenge que ve (16.00) contra el Reus. Serà el dia de la festa del soci, amb una botifarrada prèvia al partit gratuïta per als abonats.