Ja podem començar a acunyar el nou sistema amb el nom de: "el dibuix de Getafe". O sigui, un doble pivot defensiu -Pons/Alcaraz-; un doble pivot ofensiu -Portu /Borja-; i un únic punta -Longo-. És el sistema que Machín es va treure de la butxaca ara fa una setmana per fer una exhibició de joc que el va portar a aconseguir la victòria al Coliseum Alfonso Pérez. És el dibuix al qual ahir va recórrer el tècnic, després d'una hora de partit, per desencallar l'empat a zero que el marcador assenyalava en el duel català contra el Reus. Machín ha trobat una tecla amb què l'equip se sent còmode, sobretot els dos mitjapuntes -Portu i Borja-, que desempallegats de la feixuga tasca d'haver de defensar i sabedors que tenen les espatlles ben cobertes, poden exhibir tot el seu potencial ofensiu. Els dos jugadors tenen espais, poden crear, disposen de camp obert per anar on volen i tots dos tenen arribada suficient, el gol d'ahir de Portu n'és la mostra més clara, per trepitjar l'àrea amb molt perill.

Machín havia avisat una setmana abans que tot i el bon resultat que li havia donat el nou dibuix contra el Getafe, tornaria als dos davanters purs. I ho va fer, però també va ser capaç de rectificar la seva tàctica inicial per tornar a provar en la darrera mitja hora de partit allò que li havia donat rendiment set dies abans. I el resultat varen ser tres punts més. Es podria dir doncs, que la nova troballa, unida a la fiabilitat defensiva recuperada -i que ha permès mantenir dues setmanes seguides la porteria a zero-, han donat sis punts que han fet que l'equip gironí hagi passat de la zona baixa de la taula a la zona de promoció en només quinze dies.

L'equip ja s'assembla molt més al que tothom intuïa que podia ser quan va començar la lliga. I més enllà dels dibuixos, hi ha dues coses que poden indicar cap on pot anar aquest conjunt: l'esmentada millora defensiva i la pólvora que segueix mostrant i que converteix els de Montilivi en un dels tres equips més golejadors del campionat. Però de la mateixa manera que en el primer mes no calia criminalitzar ningú pels resultats obtinguts, ara tampoc caldria llançar campanes al vol. La lliga seguirà essent llarga i hi haurà moments de tot. És clar que ara es disposarà del dibuix de Getafe per canviar la tònica d'aquells partits que es puguin encallar.