La victòria de dimecres contra al Prat a la Copa Catalunya va permetre el Girona allargar la ratxa victòries i també mantenir per tercer partit consecutiu la porteria a zero. Els jugadors amb menys minuts fins ara a la Lliga van aprofitar l'oportunitat i van demostrar que poden aportar moltes coses a l'equip també a la competició regular. Cristian Herrera, amb dos gols i Granell, amb un altre, van ser els golejadors però l'equip en general va mostrar notable nivell que, a diferència del dia de la Copa del Rei al camp de l'Osca, va deixar satisfet Pablo Machín. Al Sagnier es va poder veure homes poc habituals com Pablo Marí o Juan Cámara que van acumular rodatge a les cames. La classificació per a les semifinals del torneig, que seran el dia 9 de novembre contra el Badalona, permetrà Machín seguir repartint minuts entre la plantilla com a mínim un partit més i, si s'arriba a la final, un altre.

La Copa Catalunya també va servir perquè quatre joves del Peralada s'estrenessin amb el primer equip. Chele, Nacho Ruiz, Carbó i Keita van ser els escollits per ?Machín per a completar la llista i els tres primers van ser titulars mentre que el guineà va sortir a la segona part. Keita, juntament amb el porter Gianni Cassaro que dimecres al Prat era a la banqueta, va repetir experiència amb el primer equip ahir a l'entrenament de Torremirona (Navata). En tots els casos la sensació era de "felicitat i satisfacció" per haver pogut debutar amb el primer equip. Més fins i tot en el cas d'un Nacho Ruiz martiritzat per les lesions el curs passat i que de mica en mica està passant pàgina. Format al Cornellà, ha passat pel Vic, Sanfeliuenc i Hospitalet abans de fitxar el curs passat pel Girona B. "Estic molt content de l'oportunitat que em van donar. Encara no m'ho crec. És una sensació estranya perquè estic passant per un moment difícil esportivament", deia el central barceloní que malgrat tots els entrebancs que ha patit en forma de lesions segueix confiant en les seves possibilitats. "Encara arrossego molèsties però si el futbol em deixa seguir, tinc confiança en mi mateix i sé que puc arribar on em proposi treballant. De moment, el genoll respon i em deixa jugar", diu. De moment amb el Peralada, Ruiz no és titular. "Vallho i Estellés són dos centrals espectaculars. Jo treballo per quan el míster em necessiti".

Menys temps fa que és a terres gironines el lateral dret Alejandro Gómez, Chele. Format al planter de l'Atlètic de Madrid aquest madrileny de 21 anys que va arribar a ser internacional espanyol sub16 gaudeix de l'oportunitat que li dóna el Peralada aquesta temporada. "Estem en molt bona dinàmica. Guanyem, juguem bé i hi ha bon ambient. Estic gaudint de l'any", diu Chele, que va ser fitxat aquest estiu procedent del Terrassa després d'haver tastat la Segona B amb el Trival Valderas madrileny. Seva va ser la jugada que va originar el 0-1 de Cristian Herrera però una entrada "lletja" li va fer demanar el canvi. "Debutar amb el primer equip és un somni. Sempre hi ha ganes d'anar-hi i de jugar-hi", assegura el madrileny que es va notar "molt còmode" en el sistema de Machín. "Sóc carriler tot i que al filial jugo de lateral. Em va agradar el sistema i m'hi vaig adaptar", diu.

Més experiència amb el primer té Marc Carbó. El manlleuenc, de 22 anys, exjugador del Farners i del Girona B, ha participat ja en uns quants entrenaments del primer equip i dimecres finalment va poder estrenar-se. "Estic molt content i satisfet de la feina. Ara em toca esperar una altra trucada i seguir treballant", diu Carbó, que revela que Machín sempre li demana "intensitat". L'osonenc fa habitualment de pivot al migdel camp tot i que al Prat va actuar de central a l'eix.