Fins ara, després de 9 jornades, Pablo Machín ha tret força petroli de la seva plantilla, encara que no ha utilitzat tots els recursos que té a la seva mà. Ell no deixa de repetir sovint que qualsevol jugador és vàlid, que té on triar i que se n'ha adonat, gràcies sobretot a l'últim test a la Copa Catalunya, que pot estar tranquil amb el fons d'armari del qual disposa. Però a l'hora de la veritat, com li passa a qualsevol entrenador, el sorià sempre sol tenir en ment als seus imprescindibles. Aquells futbolistes que, juguin més o menys, no solen faltar a les seves convocatòries i que sempre rasquen alguns minuts. L'onze de torn sempre sol presentar algun o altre retoc, fruit dels invents del tècnic o condicionat per les baixes. Com també els tres als que els toca sortir com a revulsius. Tot i això, hi ha cinc futbolistes que fins ara poden presumir d'haver jugat cada setmana. D'inici o des de la banqueta, però tots ells han tingut minuts en totes les jornades que s'han disputat fins ara.

Es tracta del central Juanpe Rodríguez, del carriler Miguel Ángel Cifuentes, del migcampista Cristian Portugués 'Portu', i dels davanters Samuele Longo i Fran Sandaza. El sisè en discòrdia, Borja García, va perdre aquesta condició el darrer cap de setmana; havia de ser titular al camp del Cadis, però una indisposició gàstrica la nit del dissabte al diumenge va deixar-lo fora de la convocatòria en el darrer moment. Exceptuant el de Villaverde, els altres cinc jugadors són els únics de tota la plantilla blanc-i-vermella que fins ara han aparegut en els nou partits de lliga. Només un, Juanpe, no només ha estat sempre titular, sinó que ha estat al damunt de la gespa els 810 minuts que fins ara acumula la competició. El canari, però, podria veure tallada aquesta bona ratxa ben aviat; al Ramón de Carranza va veure la seva quarta targeta groga i és a només una amonestació de la suspensió, el que l'obligaria a descansar i deixaria a Machín sense un dels seus homes imprescindibles.

L'altre jugador que ha estat titular en les primeres 9 jornades de Lliga és Cifuentes. El de Zújar acumula 784 minuts i tan sols ha estat substituït una vegada: va ser a la primera jornada de lliga, al camp del Sevilla Atlètic, quan va deixar el seu lloc al camp a Longo. Portu ha jugat els 9 partits i 8 d'ells ho ha fet sortint d'inici. Només va ser suplent al camp del Mallorca, en una de les poques derrotes que el Girona acumula fins ara a la competició. El murcià ha disputat 679 minuts a la lliga i ha estat substituït quatre vegades.

També ha aparegut a cada partit Fran Sandaza (a qui també se l'ha vist a la Copa del Rei i a la Copa Catalunya). El davanter ha estat titular en 6 ocasions, mentre que ha sortit des de la banqueta 3 cops. Són 511 els minuts que porta fins ara. Una mica menys (475) en col·lecciona el també atacant Samuele Longo. El de Col San Martino també ha tingut el seu protagonisme al llarg de les nou jornades. En el seu cas, són 5 les titularitats i quatre les vegades que se li ha encomanat que actués com a revulsiu.