Per més positiu que sigui, Pablo Machín de ben segur que no deu estar massa content amb la plaga de lesions que, ara mateix, afecta la plantilla del Girona. El sorià té a les seves ordres 24 futbolistes (si no es compta el porter Gianni Cassaro, que alterna els entrenaments amb el primer equip i els partits amb el Peralada), però fins a 7 d'ells, a dia d'avui, no estan a la seva disposició per culpa de diversos problemes físics. O el que és el mateix: Machín s'ha quedat sense gairebé un terç de la seva plantilla per encarar els partits més immediats de lliga, cosa que el deixa amb només 17 futbolistes disponibles, sempre que durant aquests dies no hagi de lamentar cap altre contratemps.

El viatge a Cadis ha passat factura. Si cos tècnic i vestidor tornaven cap a casa satisfets amb el punt aconseguit i després d'haver mantingut una setmana més la porteria a zero, no tan bons eren els ànims en saber-se que tres dels jugadors convocats arribaven a Girona amb algun contratemps muscular. Es tracta de Fran Sandaza, Miguel Ángel Cifuentes i Pablo Marí, a qui dilluns se'ls van practicar les pertinents proves mèdiques. Els resultats es van donar a conèixer ahir al matí, i es van complir els pitjors pronòstics. Tots ells no només han quedat descartats per al partit d'aquest dissabte a Montilivi contra l'Oviedo, sinó que els tocarà descansar més temps del que estava previst.

El revés més "lleu" és el de Sandaza. Va saltar al Ramon de Carranza al minut 66 i va aguantar fins al xiulet final, pero va acabar amb molèsties. El resultat: una ruptura a l'adductor d'1,1 centímetres que el deixarà 10 dies fora de combat. Descartat contra l'Oviedo i dubte seriós per visitar el dissabte següent Vallecas. Tampoc estarà disponible aquest cap de setmana Pablo Marí. Absent encara a la lliga, el seu debut haurà d'esperar. El valencià va acabar tocat el duel de Copa Catalunya de la setmana passada i es va ressentir a Cadis, entrenant-se després del matx. Té una ruptura al soli d'un centímetre i se li ha diagnosticat un període de baixa d'entre dues i tres setmanes. Més malparat n'ha sortit Cifuentes. El de Zújar, indiscutible a la banda dreta, va xocar amb un jugador amb tan mala fortuna que la topada li va produir un esquinç cervical de grau III "amb desincerció de la musculatura del vertebral posterior i del lligament nucal a l'apòfisi espinosa de C7", segons informava el club. Cifuentes haurà d'estar entre dues i quatre setmanes de baixa i depèn de la seva evolució podria reaparèixer contra el Numància (dia 30) o Tenerife (5 de novembre).

Tots tres han estat els últims a caure i a començar a atapeir una infermeria que ja estava ocupada. Dos dels seus integrants més d'hora que no pas tard tornaran a vestir-se de curt i estar a disposició de Pablo Machín. Un d'ells és Felipe Sanchón, qui la setmana passada patia una ruptura muscular durant un entrenament. En el seu cas, el club no ha fet públic el seu període de baixa i caldrà veure quina és la seva evolució. També està fora de combat Kiko Olivas, qui a Palma es va produir una afectació del peroné i del turmell dret, a banda de fer-se una ruptua parcial i mal a tres lligaments. Se li van diagnosticar entre 4 i 6 setmanes de baixa; ja n'han passat més de tres, per la qual cosa si tot va bé podria reaparèixer en un dels dos partits de Fires a l'estadi (Numància o Tenerife). Més s'haurà d'esperar per veure en acció dos dels centrals de la plantilla: Carles Mas i Richy Álvarez. El primer, lesionat de gravetat al genoll, tot just comença a entrenar-se amb pilota i fins al desembre o gener no estarà del tot recuperat. Al gallec, operat a finals d'agost per uns problemes al cartílag del genoll, encara li queden entre 3 i 5 mesos de baixa.