Javier Tebas és des de dimecres, encara que sigui de forma provisional fins al dia 11, el reelegit president de LaLliga. La renúncia del qui havia de ser el seu rival en les eleccions per dirigir la patronal, Álex Aranzabal, el deixava com a únic candidat i, per tant, s'assegurava seguir en el càrrec fins al 2020 sense haver de passar per les urnes en la votació prevista per al 18 d'octubre. A finals de setembre Tebas, en un tuit, agraïa el suport que li estaven donant els clubs i revelava que tenia 37 avals dels 41 equips que formen part de LaLliga. Un d'aquests era el del Girona FC.

"Estem satisfets amb la seva gestió i per això li vam donar el nostre aval", explicava ahir el president Delfí Geli, que com la majoria de dirigents destaca el paper de Tebas a l'hora de fer reduir els deutes als clubs i la seva contribució per incrementar els ingressos, sobretot gràcies al nou repartiment televisiu. El Girona, per exemple, aquest curs ingressarà per aquest concepte 6'1 milions "i esperem que en els propers anys encara pugui créixer més aquesta xifra si entre tots som capaços de seguir potenciant la lliga de segona divisió". Geli subratlla que gràcies a això "podem mantenir els nivells d'inversió que estem fent" i va subratllar que "tots hi sortim guanyant".

Amb nou temporades consecutives a Segona, l'equip que més en duu de la categoria, el Girona s'ha guanyat el respecte de LaLliga. Geli explica que la relació amb la patronal és "diària" pel dur marcatge a què són sotmesos pels temes econòmics. L'arribada de TVSE Futbol com a màxim accionista del club ha canviat també la imatge que transmetia l'entitat en aquest aspecte, sovint marcada pels impagaments. "Tenim una bona relació amb LaLliga", va subratllar Geli.

Els clubs donen molt valor al nou contracte televisiu però, paradoxalment, aquesta temporada segurament és la que més dificultat té l'aficionat per seguir el seu equip per la petita pantalla. El fet que Movistar, propietaria dels drets en exclusiva de Segona el curs passat i que enguany només emet un partit, a banda dels dos en obert de Gol, ha deixat molts seguidors en fora de joc. Avui per avui per seguir la categoria de plata al complert cal disposar del canal LaLiga 1,2,3TV, que s'emet per Vodafone, Orange, Telecable i per la plataforma Bein Connect per internet. Per Geli "els operadors que han apostat per la lliga de Segona són els que són i ens hem hagut d'adaptar a la nova realitat encara que fos un inconvenient per alguns aficionats".

Geli considera que en aquest mandat de quatre anys que ara se li obre a Javier Tebas l'objectiu prioritari serà "fer els deures a nivell econòmic. En tres anys s'ha marcat la idea que el futbol espanyol estigui sense deute". El president del Girona també va considerar que la Segona divisió espanyola "és més potent que les primeres d'altres pasos europeus" i va destacar que "és feina de tots seguir fent-la atractiva perquè puguem augmentar encara més els ingressos".

Bones entrades a l'estadi

Delfí Geli també va parlar ahir de l'increment d'assistència que s'esta notant a Montilivi. Després dels quatre primers partits d'aquesta temporada (Elx, Almeria, Mirandés i Reus), ja s'ha superat un cop els 5.300 seguidors (diumenge contra els tarragonins). "Contra el Reus vam ser 5.300 però si no arriba a ser pel ruixat que va caure una estona abans, que segur que va fer dubtar algú, hauria vingut encara més gent", va dir.

El Girona atribueix aquest increment de l'afició "a la trajectòria de l'equip dels últims anys. Lluitem per coses importants i som a dalt. La gent veu que el club té estabilitat i tranquil·litat, està il·lusionada, i vol ser part d'aquest amibiciós projecte".