Si Pablo Machín no es refia ni un pèl del Cadis, el seu col·lega la banqueta del conjunt andalús, Álvaro Cervera, també té molt clar que el Girona és un rival perillós contra el qual no s'hi val a badar. Per a l'exjugador del València, el gironí "és un equip que sembla simple en atacar, però que és molt perillós, sobretot en les accions a pilota aturada". El tècnic cadista considera l'equip blanc-i-vermell com el "més diferent" de la categoria pel seu sistema de joc, amb tres defenses i cinc centrecampistes, i destaca que "és l'únic que juga així. Fa temps que juga així i ha estat dos anys a punt de pujar a Primera Divisió".

Cervera elogiava la productivitat del joc del Girona, en indicar que "el que fa ho sap fer molt bé" i que li semblava un rival "molt complicat". També va destacar el poder del Girona en els lliures indirectes, en assenyalar que "a pilota parada és complicadíssim"per comptar en la seva plantilla amb "molt bons llançadors" i amb jugadors d'envergadura per pujar a la rematada. Álvaro Cervera, en la seva anàlisi del Girona, reconeixia que "quan estudies el Girona sembla que té deficiències però és molt difícil fer-li mal".

Després de tres derrotes seguides, Cervera aposta per "intentar tornar als orígens" que els "han donat bons resultats" en les primeres jornades de la competició de lliga.

En l'aspecte estadístic, el bagatge de Cervera contra el Girona és equilibrat amb dues victòries (2-1 amb el Castelló 04-05 i 3-0 amb el Recreativo de Huelva 11-12), dos empats (2-2 amb el Tenerife 13-14 i 0-0 la 14-15 a la Copa), i dues derrotes amb el Tenerife (0-1, la 13-14 i 2-0 la 14-15)