Diumenge passat a Cadis el Girona hi va sumar un punt d'or però el peatge va ser molt car. Durant el partit es van lesionar Cifuentes i Sandaza i a més a més, Pablo Marí també va fer-se mal en l'entrenament posterior del matx al damunt de la gespa del Carranza. Tres baixes que s'afegeixen a les conegudes de Kiko Olivas, Felipe Sanchón, Mas i Richy i que "condicionen" l'onze d'avui de Pablo Machín contra l'Oviedo. El tècnic asturià recorrerà al filial -David Serrano- per completar la convocatòria en un partit que podria fer de termòmetre per al Girona. El conjunt blanc-i-vermell arriba a la cita en el millor moment de la temporada havent sumat 8 punts de 12 possibles i sense haver encaixat cap gol en els últims tres partits. Machín per fi ha vist com el seu equip recuperava la solidesa defensiva marca de la casa que tants gols i punts els havien costat als primers partits. Al davant hi haurà un Oviedo que, amb Fernando Hierro a la banqueta, es caracteritza també per una gran seguretat defensiva i per treure el màxim de rèdit a les ocasions que genera gràcies als atacants Linares, Toché i Michu.

Machín reconeixia ahir que set baixes eren "moltes" però al mateix temps tenia ben clar que l'onze que sortirà serà "molt competitiu" i que els escollits seran els "millors que tenim per derrotar l'Oviedo". En aquest sentit, el tècnic sorià té clar que "jugui qui jugui, la filosofia i l'ADN del Girona no es perdrà". I és que malgrat l'allau de baixes, només Cifuentes estava sent indiscutible a l'onze els últims partits. Sí que Sandaza és un home molt important però en haver variat el sistema i jugar només amb un davanter havia perdut cert protagonisme. De totes maneres, perdre Sandaza no fa gens de gràcia a Machín, que veu com es queda només amb dos davanters (Longo i Herrera) per aquesta tarda. És per això que possiblement opti per repetir la variant amb què ha jugat contra Getafe, Cadis i la segona part del dia del Reus amb dos pivots i dos mitjapuntes amb un sol davanter en punta. A més a més, el fet de perdre Marí -l'unic recanvi de central que li quedava- podria fer que retirés Alcaraz de l'onze titular i el reservés a la banqueta per si els passa res a Ramalho, Alcalá o Juanpe. El migcampista barceloní, per Machín, és un jugador que "té condicions per fer de central" tot i que el tècnic no va descartar que sortís d'entrada a l'onze. D'aquesta manera, l'acompanyant de Pere Pons podria ser Àlex Granell o bé Eloi Amagat deixant Portu i Borja García més avançats a la mitja punta.

La baixa de Cifuentes farà que hi hagi canvis als carrils, també. Una de les possibilitats és que Aday passi a la banda dreta i l'esquerra se la disputin Sebas Coris i Saúl García. El perfil més ofensiu del selvatà podria deixar-lo a la banqueta com a una arma per a la segona part si van mal dades. A la porteria, Yassine Bounou tornarà sota pals en detriment d'un Rene Román que va complir deixant la porteria a zero contra el Cadis al Carranza.

El Girona es trobarà al davant un històric com l'Oviedo que somia tornar a Primera Divisió. Machín tanmateix no és del parer que "la història o la massa social" afectin al que passa al terreny de joc. "Se'n pot tenir més o menys però al camp hem de demostrar que estem a la mateixa alçada i ells també ho hauran de fer". Això sí, per al de Gómara, l'Oviedo compta amb "un il·lustre exjugador a la banqueta, un piló de jugadors reconeguts i d'altres d'exinternacionals (Michu)". El conjunt asturià va arribar ahir a terres gironines però va haver de suspendre l'entrenament previst per culpa de la pluja. Hierro ha apostat per un 4-1-3-1 que està donant molt de rendiment amb el trident Michu-Toché-Linares a dalt. El tècnic andalús té les baixes per lesió de Peña, Verdés i Jorge Ortiz però recupera Néstor Susaeta, un autèntic perill en les accions a pilota aturada i Jonathan Vila. Tampoc seran a Montilivi per decisió tècnica Johanesson, l'uruguaià Alaniz i el jove Nespral.