Després de ser l'equip més golejat de la categoria en les primeres jornades de Lliga, el Girona ha encadenat quatre partits seguits sense encaixar: Getafe (0-2), Reus (1-0), Cadis (0-0) i Oviedo (0-0). Una solidesa defensiva que és el punt de partida del sistema de Pablo Machín des que va aterrar a Montilivi el març del 2013. «Hem d'aturar com sigui aquesta sagnia», va dir Machín després de la derrota a Valladolid (2-1). El sorià va assegurar que hi treballarien de valent per arranjar el problema i a fe que el Girona ha aconseguit. Ara bé, arreglar les fuites en defensa ha provocat paral·lelament que, en atac, l'equip no arribi amb tanta claredat i costi més de veure porteria. Tant és així que l'equip encadena dues jornades sense marcar després de no celebrar cap gol ni a Cadis ni dissabte contra el Reus. I això que, a banda de ser el més golejat, el Girona també va ser durant algunes jornades, l'equip més golejador, gràcies sobretot als dos empats 3-3 contra Sevilla Atlètic i Almeria i al triomf davant l'Elx (3-1). En aquest sentit, l'actual sèrie ha igualat la pitjor de l'era Machín. Amb el sorià a la banqueta (des del març del 2014), el Girona com a molt s'ha estat dos partits seguits sense marcar. Una mini mala ratxa (193 minuts) que no obsessiona els blanc-i-vermells perquè l'equip està en una bona dinàmica de resultats. «Els davanters i la gent de davant són molt bons i els gols arribaran», assegura Jonas Ramalho.

Aquella alegria amb l'equip que arribava a l'àrea visitant sembla haver-se perdut en els últims partits. Contra el Cadis, una clara rematada al pal d'Eloi Amagat va gairebé ser l'únic xut amb cara i ulls dels gironins en tot el partit, malgrat que a la represa, Sandaza i Cristian Herrera ho van provar molt tímidament. Contra l'Oviedo, les ocasions es van poder comptar amb els dits d'una mà:?una de Portu, un cop de cap de Longo, un xut d'Aday i l'última de Borja García. Poques sí, però totes força clares. En canvi, el conjunt asturià només va tenir un parell d'arribades mig perilloses en tot el partit. Al final del partit Fernando Hierro va destacar l'alt nivell d'exigència que suposa enfrontar-se al Girona i el seu gran potencial com a bloc. A Cadis, malgrat la intensitat i ganes que hi van posar els gaditans la realitat és que d'ocasions clares tan sols en van generar una que va resoldre molt bé René Román davant Rubén Cruz.

L'augment del nivell defensiu de l'equip ha coincidit amb la pèrdua de potencial ofensiu del Girona. De ben segur que part de culpa hi ha tingut també la bona feina de contenció dels rivals, que respecten molt el conjunt blanc-i-vermell. En aquest sentit i a l'hora de trobar solucions, Machín no té gaire més on triar i remenar. Si la plantilla ja es va quedar a l'estiu amb només quatre davanters perquè no es va poder fitxar el cinquè, les lesions de Felipe Sanchón i Fran Sandaza han deixat l'equip ara amb només dos davanters centres nats:?Samuele Longo i Cristian Herrera. La variant tàctica a l'habitual 5-3-2 de Machín va fer que als últims partits fos únicament Longo qui jugués sol en punt. Contra l'Oviedo, però, el tècnic va apostar per l'italià i Herrera d'entrada, quedant-se sense cap revulsiu a la banqueta. El canari resta importància a aquesta petita sequera golejadora de l'equip i considera que els gols tornaran tard o d'hora. «L'equip està bé. Estem sòlids i demostrem que juguem a gust», diu. L'ex de l'Almeria encara no s'ha estrenat aquest curs. «El gol arribarà i quan ho faci en vindran més», assegura.

Tot plegat ha fet que el Girona s'hagi quedat dos partits seguits i hagi igualat la pitjor sèrie golejadora des que Machín es va fer càrrec de l'equip. L'actual és la quarta vegada que el Girona del tècnic sorià s'està dos partits sense mullar. La primera vegada va ser el curs 2014-15 quan l'equip no ser capaç de fer gol a El Sadar contra l'Osasuna (0-0) ni a Montilivi contra el Barça B (0-1). La temporada passada (15-16), el Girona passaria dos cops pel sotrac. Va ser al princip contra Nàstic (1-0) i Osca (0-0) i després, ja a la tardor, davant Lugo (0-1) i Alabès (1-0).

Pendents de Sandaza

L'afició confia que dissabte a Vallecas el Girona posi fi a la sequera golejadora. Machín està molt pendent de si Fran Sandaza es recupera a temps de la ruptura muscular que va patir a Cadis i que l'havia de deixar fora de combat 10 dies. Si el toledà està en condicions, el Girona recuperarà pólvora i fons d'armari.