Girona-Oviedo. Minut 62 i 0-0 al marcador. Poques ocasions a banda i banda i la necessitat de fer quelcom per controlar un xic més el mig del camp va dur Pablo ?Machín a fer un canvi que va encendre els ànims d'una part de Montilivi. Portu, fins llavors un dels futbolistes més destacats del matx, era l'escollit per enfilar cap a la banqueta, mentre Eloi Amagat esperava a la banda per entrar. Canvi de peces que a l'afició no li va acabar de fer el pes. Tampoc al mateix Portu, que va marxar capcot i amb cara de pocs amics. Tot plegat, mentre se sentien, clarament, els xiulets de la graderia dirigits cap al tècnic sorià. El primer interessat a refredar la situació va ser el mateix Machín, qui en roda de premsa valorava el que minuts abans s'havia viscut al damunt de la gespa. «El públic és sobirà, però jo he de fer el que considero que és millor per a l'equip», deia, afegint que «no espero que tothom hi estigui d'acord, però és millor Portu que Eloi??Cal ser respectuosos». Amb el tema aparcat i pràcticament oblidat, un dels altres afectats hi va dir ahir la seva. Portu va treure ferro a la situació, va deixar ben clar que la substitució no el va fer enfadar i va subratllar que com que el Girona té un «equipàs» amb jugadors de «moltíssima qualitat», el més «normal» és que l'entrenador faci canvis. Siguin els que siguin.

Abans d'encetar el segon entrenament de la jornada (l'equip s'havia exercitat al matí a Peralada), el murcià es va encarregar de deixar ben clar que ni a la substitució, ni tampoc als xiulets que es van sentir per part del públic, se'ls ha de fer gaire cas. Per no dir gens ni mica. «Els canvis sempre es fan per donar un altre aire quan l'equip ho necessita. Som moltíssims jugadors a la plantilla, tots d'una grandíssima qualitat. Així que, jugui qui jugui, ens fa ser molt perillosos. Amb els canvis es nota que hi ha una alta competitivitat i que no és gens fàcil jugar. És bo per a l'equip i no hi ha cap problema que em substitueixin», es va afanyar a dir. Per si hi havia algun dubte, va assegurar que «no em vaig enfadar. Ens hem de quedar que, surti qui surti a jugar, som un bon equip, en què hi ha una elevada competència que ens ha de fer millors». I ho va rematar, amb un «se li havia de donar un altre toc i així el míster ho va intentar», justificant l'entrada d'Eloi al camp per ell mateix.

Tot i que Portu és un dels jugadors més substituïts per Machín (l'ha canviat fins a cinc vegades), el murcià també és un dels pocs futbolistes de la plantilla (juntament amb Juanpe i Longo)?que ha jugat tots 10 partits de lliga. Això, gràcies al seu alt rendiment i a la seva polivalència en un sistema al qual va dir haver-se «adaptat completament» passats uns mesos de la seva arribada a Montilivi. «Em trobo molt còmode i estic adaptat al cent per cent. Els companys m'han ajudat molt i jugar en un equipàs també ho fa més fàcil i ràpid», valorava. També admetia que «totes les posicions m'agraden» i que tant li és jugar com a segona punta o més endarrerit, al mig del camp. «Sempre he dit que on se'm posi jo rendiré al dos-cents per cent», ho justificava. I deia estar «satisfet» pels dos gols que acumula aquest curs, camí d'igualar la mitja dotzena que ha col·leccionat en cadascuna de les dues últimes temporades. «Espero poder-ho superar. Això voldrà dir que les coses em surten bé i que l'equip se'n veu beneficiat».

Tot plegat, en un any en què, de moment, està vivint una situació molt més plàcida que no pas amb l'Albacete un curs enrere, quan va conviure amb les posicions de descens durant molts mesos. «Vaig patir moltíssim perquè la situació no era gens fàcil. Ara la dinàmica és positiva i esperem que així continuï», explicava, afirmant també que dissabte els espera una bona pedra de toc. «El Rayo és un equip que acaba de baixar de Primera. Ens enfrontarem a un gran equip però amb el nostre joc li podem fer mal». També va treure ferro al fet d'estar dos partits sense marcar. «Ja entraran. El més important és no encaixar i ara ho estem aconseguint».