El Girona i el Manchester City segueixen construint ponts d'entesa que s'estendran en el futur. Així ho va reconèixer ahir el director ?executiu del club britànic, Ferran Soriano, en una entrevista al programa El món a RAC1, prèvia al partit de la Lliga de Campions que a la nit va enfrontar el Barça amb els de Pep Guardiola al Camp Nou. Soriano va parlar del tècnic de Santpedor, del futur de Messi, de les diferències entre la Lliga espanyola i la Premier, dels repartiments dels drets televisius, de Bravo i Ter Stegen i, fins i tot, de la polèmica entre el Barça i la UEFA per les estelades. Ja al final de l'entrevista, de més d'una hora de durada, es va fer referència a la bona relació entre el City i el Girona. «Per què el Girona?», li va preguntar ?Jordi Basté. «Perquè ens agrada i ens interessa», va assegurar l'executiu.

Soriano va argumentar la necessitat de donar sortida fora de Manchester als jugadors joves que poden tenir talent per al primer equip a mitjà termini pel fet que a Anglaterra la normativa no té en compte els equips filials. «Allà no ens permeten tenir un equip a Segona Divisió. Per tradició, un equip de la Premier no pot jugar a les categories inferiors, ni a Segona ni a Tercera ni a cap. El Nottingham Forest entén que seria un deshonor jugar contra el Manchester City B». Per això la secretaria tècnica del City té dispersats els seus millors futbolistes de futur en països com França, Holanda i també Espanya, on aquí entra en joc el Girona i un Alabès que va aconseguir els serveis a préstec de Sobrino, però que fins al moment, està tenint una participació testimonial (tot just el cap de setmana passat va debutar a la Lliga).

«Quan ens surt un noi de 18 anys amb talent, que necessita minuts abans de fer el salt al primer equip, no tenim on enviar-lo. I per això ens hem d'espavilar. Volem tenir jugadors cedits al Girona. Ajudarem el Girona i el Girona ens ajudarà a nosaltres», va subratllar. Soriano va insistir que «com que el Manchester City B no existeix, i els equips de formació estan jugant partits intranscendents, hem de buscar altres solucions».

Des del Girona s'ha insistit sempre que no hi ha cap acord firmat amb el Manchester City i que simplement es tracta d'una bona relació entre les persones que dirigeixen les dues entitats. Això ja va donar els primers fruits la temporada passada en forma de quatre cessions: Rubén Sobrino, Florian Lejeune (que el City va fitxar del mateix Girona per deixar-lo un any més a préstec a Montilivi, i que a l'estiu va vendre per 1,5 milions a l'Eibar), Pablo Maffeo (arribat al mercat d'hivern) i Nwakali ?(inèdit a la lliga i que va deixar Girona al gener). I l'entesa es va accentuar aquest mateix estiu, primer amb la cessió de les instal·lacions de la Ciutat Esportiva del City perquè Pablo Machín hi fes la pretemporada amb els blanc-i-vermells, i després amb l'arribada del central Pablo Marí, que els britànics van fitxar del Nàstic per cedir-lo al Girona, tot i que, de moment, encara no ha debutat a la Lliga. A l'estiu a Montilivi també van sortejar entre tots els abonats una entrada doble per veure el debut dels citizens a l'Etihad Stadium contra el Sunderland, i Pep Guardiola havia de ser un dels convidats estrella del campus del Girona fins que uns problemes d'agenda van impedir que visités la ciutat. No descartin que algun dia el Girona i el Manchester City s'enfrontin a Montilivi en un partit amistós.

«El planter depèn de Txiki Begiristain. Fa anys que treballa bé. Però ens falta temps. Hem gua?nyat la Premier de categories inferiors dels 10, 11, 13, 15 i 16 anys. Guardiola ha fet entrenar i debutar al primer equip 7 joves des de principi d'any», va afegir Ferran Soriano. Un d'aquests futbolistes és Pablo Maffeo, que va jugar a Montilivi la segona part de la temporada passada amb una presència de menys a més.

La presència del Manchester City al Camp Nou va provocar que ahir el Girona FC tingués una àmplia representació a l'estadi blaugrana, amb el president Delfí Geli, el director general, Ignasi Mas-Bagà, i el director esportiu, Quique Cárcel. Una prova més que amb el conjunt anglès cada cop hi ha més ponts.