Declaracions del tècnic en acabar el xoc a Vallecas on el Rayo ha trencat la bona ratxa dels gironins: «A la primera meitat hem merescut un resultat positiu però, amb només domini, aproximacions i alguna ocasió clara i sense encert és difícil que ens posem per davant».

«Al segon temps ja només començar han estat encertats. Nosaltres sabíem que, tal com estava el camp, podia passar una acció desgraciada. Amb la relliscada de Juanpe, Manucho no ha perdonat. Quan nosaltres hem tingut ocasions clares no hem encertat. Hem competit 92 minuts de partit bé excepte el seu gol, el futbol és així en ocasions. Quan hi ha tanta igualtat, no només serveix competir bé, també has de tenir encert. No sé exactament el nombre d'ocasions que hauran pogut tenir, l'ocasió clara ha estat el gol».

«Quan ens hem obert més, potser n'han tingut més sensació de perill que no pas aturades de mèrit de Bounou. Això no ens és desconegut, sabem quin és el camí. La llàstima és que ens penalitzi tant quan fas partit més que correcte, generant més».

«Si no tenim l'encert i si ens desconnectem en algun partit donant facilitats, els equips no t'ho perdonen. Pel que fa a la manca de gols del conjunt gironí en les darreres jornades, ha continuat Machín «a tot el món li preocupa. Es tracta de fer gols i que no te'ls facin. Fa molt de temps que no en fem. Intentarem treballar més i arribar més cops. No estic preocupat. En d'altres partits el normal és que haguéssim fet algun gol, des del meu punt de vista, perquè hem tingut dues o tres ocasions bastant clares per materialitzar. Això és així, haurem de generar, en lloc de tres, sis, per marcar-ne una».

«Sabíem que el Rayo té gent molt ràpida a les bandes i realment les bandes el que fan és distreure, perquè on ens fan els gols és per dins. Allà teníem superioritat i miràvem que els nostres mitjapuntes com Borja o Portu, com els pivots, sortissin a fer les ajudes als nostres carrilers o centrals. Sempre pretenem que sigui més un dibuix 3-5-2, això vol dir que estem dominant. Sabem que arrisquem, forma part del nostre estil, que tant bons resultats ens ha donat i que ens en seguirà donant».