Em va bé la victòria d'ahir del Rayo Vallecano per explicar el que exposo a continuació. El Girona FC, en plena ratxa positiva: 5 jornades sense perdre, 4 partits sense encaixar i diverses setmanes en els llocs de promoció, arribava a Vallecas amb una nota més que notable en aquest començament de temporada.

Per contra el Rayo Vallecano encarava el partit d'ahir amb moltes urgències. Amb l'entrenador que ja tenia un ultimàtum al damunt i la sensació que l'equip no funcionava en absolut.

Davant d'aquesta situació, poca gent semblava fer una mirada a la classificació que reflectia abans del partit d'ahir al vespre que els dos equips estaven separats per només dos punts. O sigui, que avui l'equip que estava tan malament i amb l'entrenador a punt de caure, està per damunt del Girona a la taula.

Això segurament ens porta a veure un cop més que abans de fer cap reflexió profunda s'ha de saber com és la Segona Divisió A: llarga, dura i molt competida. No nego la pressió que pugui tenir el Rayo Vallecano després de baixar de Primera, com tampoc se m'escapa la que pugui tenir el Girona per la seva trajectòria recent i per la plantilla que ha reunit però potser a tothom li cal una mica de calma. A Vallecas, perquè segurament Sandoval, agradi o no a l'afició, necessita temps perquè els jugadors s'adaptin a la nova categoria de la mateixa manera que Machín necessitava temps per fer l'equip durant les primeres setmanes tot i que també va tenir la mosca darrere l'orella.

Ja en clau només gironina, després del resultat d'ahir i de trencar la bona ratxa que portaven els de Montilivi, els gironins disposaran ara d'un doble partit a casa per tornar-se a col·locar als llocs de privilegi a la classificació. És a Montilivi on el Girona ha mostrat de moment la seva millor versió i on fins ara segueix invicte. Per tant, Numància i Tenerife són els dos esculls que es trobarà ara l'equip per sumar sis punts i continuar mirant amunt a la classificació.

Em va bé la victòria d'ahir del Rayo Vallecano per haver pogut explicar això. Per la resta, no em va bé en absolut.