En aquesta muntanya russa que és la Segona A, tan aviat et pots veure amenaçat per les posicions de descens com fer volar coloms entre els sis primers classificats. Enllaçar un parell de victòries et propulsa, mentre que estar tres partits sense guanyar, com ara li passa al Girona, t'encalla. La duresa i la igualtat de la categoria de plata també pot convertir l'equip més golejador en les primeres jornades -el de Machín, capaç de fer tres gols al Sevilla Atlètic, l'Almeria i l'Elx?-, en un bloc que no veu porteria des de fa tres partits (Cadis, Oviedo i Rayo). En 11 jornades els gironins han anotat 14 gols, però és que de l'últim ja en fa 282 minuts. El va fer Portu al Reus per donar el triomf als de Montilivi. I des d'aleshores, sequera, en la pitjor ratxa ofensiva de l'equip des que Pablo Machín el dirigeix.

Si a principis de lliga el problema era que es rebien massa gols, ara que sembla que s'ha corregit aquesta mancança (Manucho va trencar una ratxa de quatre partits amb la porteria a zero, contra Getafe, Reus, Cadis i Oviedo), ara comença a ser alarmant les dificultats per anotar. Longo, amb 4 dianes, és el màxim golejador però no marca des de Getafe, on va obrir el marcador. Sandaza i Cristian Herrera ho proven de totes les maneres, però de moment la fortuna no els està acomopanyant. Sandaza només ha fet un gol, Herrera, cap.

El mateix equip va ser capaç de marcar 10 gols en els primers quatre partits de lliga (3-3 a Sevilla, 3-1 a l'Elx, 2-1 a Valladolid i 3-3 contra l'Almeria), només n'ha pogut fer 4 en les set jornades posteriors: un al Mirandés, dos al Getafe i un darrer al Reus. Ahir a la primera part el Girona va fer prou mèrits com per marcar però un cop més l'encert no va estar del seu costat, fet lamentat per Machín als vestidors.

Més enllà d'això, i encara que no sigui cap consol després d'una derrota, sí que es pot constatar que el Girona, com a mínim, és un rival dur de pelar, que no cau per més d'un gol de diferència des de 1-4 contra el Saragossa a Montilivi en el play-off de fa dues temporades. La campanya passada tots els partits que va perdre l'equip de Machín van ser per la mínima, igual com les tres derrotes encaixades en el que portem de lliga contra Valladolid (2-1), Mallorca (1-0) i Rayo (1-0). Un detall que evidencia solidesa però que cal polir amb encert a dalt.