Tot i la sequera de les dues últimes jornades i que sembla que al Girona se li ha ben mullat la pólvora, el cert és que l'equip encara és el sisè millor anotador de tot el campionat. I tot, gràcies als 14 gols que s'han marcat fins ara. Però, com han arribat tots ells??I?quan? Qui els ha marcat? Amb un quart de lliga a la butxaca, una anàlisi ben ràpida parla de 6 golejadors a la plantilla. Longo n'és el pitxitxi amb 4, seguit de Borja i Alcaraz (3), Portu (2), Sandaza i Pere Pons (1). Davanters i defenses han vist porteria, però encara no s'ha estrenat cap del munt de defenses que Pablo Machín té al seu vestidor.

Això, en part, s'explica perquè, fins ara, els gironins no han tret massa petroli a un dels seus punts forts aquestes últimes temporades: la pilota aturada. Des que Machín es va fer càrrec de l'equip, una destacada xifra de gols arribaven gràcies a les faltes o als serveis des de la cantonada. Poc s'ha explotat aquesta via des de principi de temporada. Molt poc. L'estratègia, o la pilota aturada, tan sols ha provocat 2 dels 14 gols que s'han marcat. El primer va arribar en la jornada inaugural i en el temps de descompte:?un córner va acabar amb la rematada potent i creuada de Rubén Alcaraz que va significar el definitiu 3-3 al camp del Sevilla Atlètic. Una setmana més tard, cauria el segon i últim fins ara. Contra l'Elx, a l'estadi, Borja García va marcar en transformar un llançament de falta directa. Els 12 gols restants han arribat de jugada.

Una altra dada significativa diu que de la catorzena de dianes que acumulen fins ara els blanc-i-vermells, en tan sols una la definició ha estat amb el cap. L'autor va ser Fran Sandaza, en l'únic gol que ha marcat fins ara, per establir un momentani 2-1 davant l'Almeria en un duel que acabaria amb taules en el marcador (3-3). Tots els altres gols han estat marcats amb alguna de les dues cames.

Crida també l'atenció comprovar que el Girona és un equip de segones parts, al qual li costa un munt veure porteria abans del descans, però que és una veritable piconadora als segons 45 minuts. Prova d'això és que a les primeres meitats només ha estat capaç de marcar 5 gols. Els 9 restants han arribat passat el descans i bona part d'ells (5), en el darrer quart d'hora, quan més hi ha en joc. En aquest darrer cas, Longo ha marcat en dues ocasions:?davant l'Elx (75') i enfront l'Almeria (88'). Portu va donar els tres punts contra el Reus (77). I Rubén Alcaraz va vestir-se d'heroi al Sánchez Pizjuán per empatar un partit que semblava perdut amb un doblet (90' i 93').