A Mestalla, allà on el futbol hauria d'haver estat l'únic protagonista, es va viure dissabte un partit en què la polèmica no va passar ni de bon tros desapercebuda. Per les jugades dubtoses i les queixes d'un i altre bàndol, però també per l'última imatge que s'hi va viure. Mentre els jugadors del Barça celebraven el definitiu gol de Messi (2-3), ja al descompte, una ampolla d'aigua va ser llançada des de la graderia. Va caure enmig de la pinya que els futbolistes havien format i cinc d'ells (Mascherano, Messi, Suárez, Sergi Roberto i Neymar) es van posar ràpidament les mans al cap o van deixar-se caure a la gespa. L'acció no va passar per alt per cap càmera de televisió. Ni tampoc per a Undiano Mallenco, l'àrbitre, que així ho va reflectir minuts després a l'acta. Caldrà veure aquesta setmana si Competició es pronuncia al respecte o si algun altre estament, com ara la Comissió Antiviolència, hi diu la seva. De precedents, amb mil i un matisos diferents, ja n'hi ha hagut uns quants al nostre futbol. I un d'ells, ben a prop, amb el Girona de protagonista. Aquell cop, els qui tallen el bacallà no van dubtar gens ni mica a castigar el club català. Passarà el mateix ara amb Mestalla?

El primer cap de setmana de juny del 2015, els gironins veien com la possibilitat de pujar a Primera de manera directa se'ls escapava de les mans en l'últim sospir. Un gol de Caballero, del Lugo, servia per empatar un partit que va acabar com el rosari de l'aurora. En la penúltima acció, l'àrbitre José María Sánchez Martínez anul·lava un gol a Florian Lejeune per fora de joc. La graderia va esclatar i des del Gol Sud, una ampolla d'aigua va impactar al coll d'un assistent, que acabaria grogui als vestidors. El resultat (1-1) ja no es mouria, tot i que el partit va estar uns minuts interromput. El Tribunal Administratiu de l'Esport, a instàncies de la Comissió Antiviolència, va castigar el Girona amb el tancament parcial d'un sector de la graderia del Gol Sud, a banda d'obligar el club a exhibir una pancarta que ocupava tot el sector afectat amb els missatges: "Afició més respecte. Viu el futbol" i "Respectar els àrbitres és respectar l'esport. La sanció es va complir en la visita de l'Osca, el curs passat, i uns 600 abonats d'aquell sector es van quedar sense poder entrar a l'estadi.

El Girona, inicialment, havia estat castigat amb una multa de 1.500 euros però Antiviolència va presentar un recurs al TAD, que hi va dictaminar a favor, i va sancionar Montilivi amb el tancament parcial.