Gorka Sagués Oscoz va ser anunciat ahir com l'àrbitre encarregat de dirigir el partit que la setmana vinent el Girona disputarà a casa amb el Tenerife. Serà la desena vegada que el basc xiularà els gironins. En les anteriors, cap derrota blanc-i-vermella. La temporada passada, Oscoz va ser present en l'empat a casa amb el Llagostera (2-2, en el que Pere Pons va ser expulsat a la segona part) i en les importants victòries al camp de l'Albacete (0-3, amb penal i expulsió de Miguel Núñez al primer minut) i Ponferradina (0-1, que classificava els de Machín pel play-off d'ascens). Un curs abans, amb el basc al camp, el Girona va empatar a l'estadi amb l'Albacete (2-2), Numància (2-2) i al camp de l'Hèrcules (0-0, amb vermella per a Javi Hervás, dels alacantins). Un any abans, de nou cap derrota. Es va igualar a Montilivi amb el Numància (2-2) i al camp de l'Alcorcón (0-0) amb Ricardo Rodríguez a la banqueta, mentre que Sagues Oscoz també va ser present en la contundent golejada del Girona llavors entrenat per Javi López davant el Lugo (6-0).

Aquest diumenge, el Girona rebrà el Numància per novè cop a la Segona Divisió. El balanç és molt favorable als blanc-i-vermells, encara que en l'últim precedent, els sorians van aconseguir l'única victòria que, fins ara, han assolit a terres gironines a la categoria d'argent. Va ser l'agost del 2015, amb un dolorós 2-3 culminat al temps afegit. Amb anterioritat es registren dos empats:?0-0 el curs 10/11 amb Raül Agné;?i 2-2 en l'exercici 13/14, amb Ricardo Rodríguez. La resta, tot victòries locals:?2-1 (14/15), 3-1 (12/13), 2-0, (11/12), 3-1 (50/51) i 3-0 (49/50). c.r. girona

El porter August Conesa, desvinculat aquesta setmana de l'Olot, s'ha convertit en el recanvi al Girona B de Pol Agustí, qui ha deixat la disciplina del filial blanc-i-vermell. Conesa ja s'entrena amb el seu nou equip.