Recita una del munt de cites que corren pel món del futbol que encadenar dues victòries consecutives a casa és pràcticament impossible. Sobretot a Segona, una categoria on la igualtat és exagerada. Tot just l'any passat, després de moltes temporades seguides, el Girona aconseguia trencar amb aquesta regla no escrita. Derrotava el Ponferradina (4-0) i el Bilbao Athletic (2-1) amb només set dies de diferència, quelcom que no havia estat capaç de fer fins aleshores. Ahir, va posar la primera pedra per repetir la fita. Les circumstàncies han portat dos partits consecutius a Montilivi per Fires i el primer va ser resolt de la millor manera possible: 3-0 contra el Numància. Aquest dissabte, segona oportunitat per fer el 6 de 6 contra un Tenerife que ve de guanyar, però que ocupa la part baixa de la classificació (és dissetè).

Superada l'ensopegada al camp del Rayo Vallecano d'una setmana enrere, els gironins van redreçar el rumb amb la quarta victòria d'aquesta lliga. Això, els ha permès escalar posicions fins al setè lloc. I de rebot, entrar en posicions de play-off d'ascens. Ho facilita el segon lloc d'un Sevilla Atlètic que no pot pujar a Primera. Amb aquesta, ja han estat 6 les jornades (de 12 possibles) en les quals l'equip ha acabat en llocs que donen accés a l'ascens, ja sigui sense passar cap peatge o a través de la promoció. En cinc ocasions s'ha tancat el cap de setmana en zona de play-off i en una altra, en ascens directe.

Aquest curs i passada la dotzena de partits, el Girona s'enfila fins els 17 punts i en suma 3 més que ara fa tot just una temporada. En aquella ocasió, els de Machín tancaven aquesta mateixa jornada amb una dolorosa derrota a Montilivi contra el Lugo (0-1) que els deixava setzens, amb 14 punts i a només un de les places de descens. Si aquest dissabte també és capaç de guanyar el Tenerife, no només encadenarà dues victòries consecutives a casa per segon cop des que ha tornat a la categoria, sinó que també s'enfilarà fins els 20 punts. Una xifra que l'any passat va necessitar 19 partits per superar (gairebé una volta).

L'última dada a destacar és que, amb el 3-0 d'ahir davant el Numància, el Girona ha mantingut el zero a la seva porteria en 5 dels 12 partits que ha jugat fins ara a la lliga. És més: només ha rebut 1 gol en les darreres 6 jornades.