Per entrar, cal deixar sortir primer. No hi ha manera que la infermeria del Girona FC, ben atapeïda de futbolistes des de fa setmanes, es buidi del tot. Juanpe hi ha acabat caient tot i haver jugat, fins diumenge, tots els minuts de la lliga. I sembla que Sandaza s'hi haurà d'estar durant un temps després de trencar-se contra el Numància. Són les dues últimes males notícies per a un Pablo Machín que cada cap de setmana ha de fer mans i mànigues per fer la convocatòria de torn. Encara que no tot no són desgràcies per al cos tècnic. També hi ha lloc per a les bones noves. Arriben en comptagotes, però són benvigudes per a un vestidor que compta amb uns quants dels seus efectius lesionats. L'entrenament d'ahir, d'allò més suau abans de gaudir ahir d'un dia de descans, va donar poquíssimes pistes encara per al proper partit de lliga contra el Tenerife, però va deixar ben clar que Felipe Sanchón i Pablo Marí, descartats les últimes setmanes, ja estan a disposició de Machín.

En el cas del primer, el davanter es va lesionar ara fa un mes, en l'últim tram de l'entrenament quan feia un esprint. Havia de ser titular a la Copa Catalunya contra el Prat, però un trencament als isquiotibials de la cama dreta l'ha deixat fora de combat unes quatre setmanes. La setmana passada va anar entrant progressivament amb el grup, però no va ser fins ahir quan va treballar sense cap problema i al mateix ritme que els seus companys. «La idea era estar aquesta setmana al cent per cent. Les sensacions són bones i ja estic bé. S'han complert els terminis previstos i ara desitjo que em toqui la meva oportunitat perquè porto molt de temps fora», deia ahir el jugador, un cop acabada la sessió i abans d'enfilar cap als vestidors.

Tot i renovar aquest passat estiu, Machín no l'ha fet jugar en cap partit de lliga i ni tan sols ha anat convocat. Una situació que podria donar un tomb aquest mateix dissabte, tenint en compte la baixa de Sandaza i els pocs davanters que hi ha disponibles ara mateix a l'equip. «Tinc moltes ganes de ser-hi, de comptar. Per això estic aquí», assegurava Felipe, a qui ja li és indiferent si jugar més avançat o al mig del camp. «M'agrada més fer de davanter, però no estic ni molt menys en la situació de demanar res. Ara mateix jugaria de central esquerre, si fos necessari!», afegia.

Una situació força similar ha viscut Pablo Marí. Aterrat a l'agost, al d'Almussafes encara no se l'ha vist a la lliga. Quan més semblava propera la seva participació, va caure lesionat. Al camp del Prat va notar unes molèsties i a Cadis, escalfant, es va ressentir. El diagnòstic: una ruptura al soli d'un centímetre. «No era el moment idoni per lesionar-me, però són coses que no es poden controlar. Ja és passat, ara estic bé i molt feliç d'haver rebut l'alta», valorava. Amb fins a tres centrals descartats per dissabte, Marí té moltes opcions de ser, per primer cop, titular amb el Girona a la lliga. «Segurament jugarem molts dels que no solem tenir minuts. Decideix l'entrenador i jo estic preparat per si em vol posar», deia, arrodonint-ho amb un «a ningú li agrada estar a la banqueta o la graderia. Ja tinc ganes de tenir el meu moment. Estic preparat per quan vingui poder-lo aprofitar». Felipe i Marí van ser les novetats d'ahir en una sessió suau, amb moltes baixes. Aday i Eloi es podrien reincorporar al grup demà, però ahir van fer treball amb el fisioterapeuta. A Cifuentes, a qui encara li queden una o dues setmanes més abans de treballar amb total normalitat, se'l va veure fent cursa contínua. Kiko Olivas tot just ha deixat les crosses i encara no ha tocat gespa, mentre que Mas i Richy no tenen data de retorn. A tots ells se'ls uneixen Juanpe i Sandaza, a l'espera de diagnòstic.