Diumenge passat, el Girona es va disfressar de piconadora per passar per sobre del Numància i superar-lo amb una facilitat aclaparadora (3-0). Va ser un partit similar, si fa o no fa, al que va enfrontar els de Pablo Machín amb l'Elx a la segona jornada de Lliga. Aquell dia, els gironins, amb gols de Portu, Borja García i Longo, van repassar l'Elx per tots costats. Tot i això, el conjunt il·licità maqullaria el marcador al temps de descompte mitjançant Guillermo, en l'única acció mig perillosa d'atac de tot el partit. Aquell gol, per molt anecdòtic que fos, va evitar que el Girona deixés la porteria a zero per primer cop i va alimentar els molts dubtes en defensa que havia generat el 3-3 de la primera jornada al camp del Sevilla Atlètic. Aquests dos partits serveixen per exemplificar el canvi radical que ha mostrat el Girona defensivament -i per extensió pel que fa a resultats- en aquest primer tram de la competició.

Transcorregudes 12 jornades de Lliga, el Girona ocupa llocs de play-off gràcies en bona part a la solidesa defensiva que ha adquirit d'ençà de la sisena jornada. Han estat sis partits en què els de Machín han encaixat tan sols un gol (a Vallecas) i han deixat la porteria a zero en cinc ocasions (Getafe, Reus, Cadis, Oviedo i Numància). Aquesta bona línia xoca frontalment amb la debilitat mostrada durant la primera meitat del curs. I és que en les primeres 6 jornades de Lliga, els blanc-i-vermells van rebre 11 gols i no van ser capaços de finalitzar-ne cap sense encaixar. Aquests registres els van fer liderar duranat algunes jornades el rànquing d'equip més golejat de la categoria.

La sagnia golejadora es va acabara al Coliseum Alfonso Pérez. El triomf per 0-2 va donar pas a una ratxa d'imbatibilitat a la qual Manucho va posar fi a Vallecas. Entremig, ni el Reus (1-0) ni l'Oviedo (0-0) a l'estadi ni el Cadis (0-0) al Ramón de Carranza van aconseguir batre Yassine Bounou o René Román.

L'equip més sòlid

Contra el Numància la porteria es va tornar a quedar a zero i això fa que el balanç de 11/1 que té l'equip en les darreres 6 jornades, sigui el millor de tota la categoria. El Girona supera fins i tot l'Oviedo, el menys golejat de la Lliga i l'equip més en forma del moment, que n'ha rebut 2 en aquests 6 partits (4/2). La resta d'equips menys golejats de la categoria també han rebut més gols que el Girona en els últims 6 partits. Són el Reus, que té un balanç de 3/8, l'Alcorcón (6/4), el Llevant (4/6) i el Mallorca (3/7). Els números del Girona no el converteixen en l'equip menys golejat perquè amb 12 gols són lluny dels 6 que ha rebut l'Oviedo però sí en l'equip més sòlid del moment.