Cada estiu, la majoria dels equips de Segona A, per no dir tots, es trenquen el cap tot regirant el mercat a la recerca d'aquell davanter que, sobretot, prometi gols a dojo. El Girona no n'ha estat mai una excepció i només uns mesos enrere, apurava els dies que quedaven de mercat a la recerca d'un atacant que completés la parcel·la més ofensiva. No va arribar ningú per cobrir la sobtada marxa de Dejan Lekic i tant Pablo Machín com Quique Cárcel es van conformar amb Sandaza, Longo, Felipe i Cristian Herrera, convençuts que entre tots quatre serien els encarregats d'aportar la majoria de gols durant aquesta lliga. A?l'hora de la veritat, però, la davantera no ha donat el rendiment esperat i han estat els migcampistes els que s'han posat aquesta responsabilitat al damunt les espatlles. Perquè dels 17 gols que fins ara han anotat els gironins, n'hi ha 12 que porten la signatura dels homes del mig del camp. O el que és el mateix:?el 70 per cent.

El Girona, passades 12 jornades, és el quart màxim golejador de tota la categoria. El gol se l'han repartit entre 7 futbolistes de la plantilla i gairebé tots ells són migcampistes. Borja García no només assisteix, sinó que també veu porta. N'ha anotat tres, superant els porters de l'Elx, Valladolid i Mirandés. El mateix nombre acumula Rubén Alcaraz, gràcies al seu doblet al camp del Sevilla Atlètic i a una altra diana a Getafe. També tres en suma Portu, amb gols davant l'Elx, Reus i Numància. Un esglaó per sota trobem un altre jugador del mig del camp:?Pere Pons n'ha anotat dos (Almeria i Numància). El cinquè en discòrdia és Àlex Granell, que va marcar enfront el Numància l'únic gol que acumula fins ara. L'encert de tots ells ha aportat 12 gols de 17. Els 5 restants, se'ls reparteixen entre Samuele Longo (4) i Fran Sandaza (1), els únics davanters que han vist porta. Perquè Cristian Herrera no s'ha estrenat (tot i haver jugat 9 partits) i Felipe Sanchón ni tan sols ha debutat encara a la lliga.

Un fet curiós és que fins ara, cap defensa ha marcat, quelcom habitual en els equips que entrena Pablo Machín. Una de les raons pot ser que després de 12 jornades, s'ha tret molt poc petroli de les accions d'estratègia. Dels 17 gols aconseguits, tan sols 2 d'ells han arribat a pilota aturada. I, és clar, els autors han estat migcampistes. Alcaraz va marcar a Sevilla després d'un córner i Borja, davant l'Elx en una falta directa.