Si li agrada el futbol d'atac i vol gaudir d'un bon espectacle, acosti's demà a Montilivi. Predir el resultat final és una incògnita i pot ser que després de 90 minuts el marcador no s'hagi mogut, però les estadística dels dos equips que s'enfrontaran, Girona i Tenerife, asseguren una bona colla de rematades a cadascuna de les dues porteries. Perquè gironins i canaris, si una cosa tenen, és que són dels que més xuts comptabilitzen fins ara de tota la Segona Divisió A.

Efectivitat a banda, el que és innegable és que l'actual Girona és un dels més incisius i perseverants que es recorden. Primer, perquè és el quart màxim golejador del campionat. Acumula 17 dianes, xifra que només superen l'Elx (18), el Lugo (19) i el líder Llevant (21). I segon, perquè és l'equip que més xuts han realitzat fins ara passades 12 jornades. Segons l'estadística de la Lliga, els de Machín comptabilitzen fins a 143 rematades, el que surt a una mitjana de 12 per partit. A?més, lidera aquesta particular classificació amb una notable diferència respecte el seu immediat perseguidor. Perquè al Rayo Vallecano, segon, porta 131 rematades, una dotzena menys que els blanc-i-vermells.

Per sota dels madrilenys arriba immediatament després el Tenerife, el rival que demà visitarà Montilivi. Els canaris, tot i ocupar la dissetena posició i només acumular 10 gols a la lliga, són els tercers que més ho intenten de tot el campionat. En total, són 124 les rematades que sumen, amb una mitjana de 10 xuts per partit.

Aquest bagatge dels de Pep Lluís Martí, però, pot veure's bastant reduït demà per la baixa del seu referent en atac. El Choco Lozano no podrà jugar per lesió i l'hondu?reny és el segon futbolista amb més rematades de tota la categoria (34), només superat pel pitxitxi del Llevant Roger (36).

Una mica més avall, encara que tampoc gaire, hi trobem al migcampista del Girona Borja García. El de Villaverde és el blanc-i-vermell que més ho intenta. Comptabilitza 25 rematades i és el vuitè jugador que més ho prova de la lliga. Samuele Longo és el següent gironí més insistent, tot i que el setzè de tota la lliga. El davanter italià, després de 12 jornades, suma 20 xuts. Cristian Herrera (31è amb 15 rematades), Fran Sandaza (34è amb les mateixes 15), Portu (51è amb 12 xuts) i Aday Benítez (55è amb 11) són els següents.