El flamant nou entrenador del Saragossa Raül Agné a la seva època a la banqueta del Girona va descobrir la gran dificultat que suposa guanyar dos partits de manera consecutiva com a local. El calendari acostuma a situar un o dos parells de partits seguits a casa cada temporada i, tal i com deia Agné, els números demostren que és realment complicat fer el ple de 6 punts. De fet, i en aquestes 9 temporades que duu el Girona a Segona A, tan sols en dues ocasions ho ha aconseguit. Pablo Machín és un dels dos únics entrenadors blanc-i-vermells que ho han aconseguit i avui tindrà l´ocasió de repetir. L´altre va ser Javi Salamero la temporada 2011-12. Aquesta temporada, de moment, cap dels cinc equips que n´ha tingut l´oportunitat ho ha aconseguit.

Machín deia ahir que aquesta sèrie de dos partits conscutius a casa sol ser considerat per la gent com «el trampolí». Tot i això, el sorià que d´experiència en té i força, és plenament conscient de la dificultat que suposa fer el ple de punts. Després de la victòria contra el Numància, el sorià avui tindrà l´oportunitat d´assolir-ho i repetir l´èxit aconseguit el curs passat (15-16) quan va superar Ponfe (4-0) i Athletic (2-1) de manera consecutiva. Un mèrit més que destacable perquè només un mes abans, Machín havia vist com Elx (0-1) i Còrdova (1-2) el deixaven a zero.

L´altre entrenador que va aconseguir el doblet va ser Javi Salamero el curs 11-12. El Girona encarava la recta final amb l´aigua al coll i les victòries contra Còrdova (3-1) i Vila-real B (2-1) van certificar la permanència matemàtica a la categoria.