La infermeria continua d'allò més plena a Montilivi però més que notables prestaccions ofertes diumenge passat contra el Numància fan que el Girona s'hagi guanyat la confiança de l'afició. Fa només una setmana els seguidors blanc-i-vermells van xalar de valent veient com els gironins atropellaven els sorians en un partit impecable malgrat la dotzena de baixes que arrossegava l'equip.

Pablo Machín continua amb absències importants per rebre aquesta tarda l'imprevisible Tenerife però, com a mínim, recupera tres jugadors: Aday, Felipe Sanchón i Pablo Marí. En principi sembla complicat que algun dels tres entri directament a l'onze titular, tot i que tant Marí com Aday tenen alguna possibilitat. Descartats continuen Richy, Mas, Kiko Olivas, Eloi Amagat, Cifuentes, Sandaza i Juanpe. Tot plegat farà que Machín hagi de recórrer a un futbolista del Peralada per completar la convocatòria. O bé el saltenc Marc Carbó o el maresmenc David Serrano ocuparan un lloc a la banqueta. Al davant espera un Tenerife que ve de doblegar el Rayo (3-2) però que lluny de l'Heliodoro s'està mostrant menys fiable (4 derrotes, un empat i una victòria).

L'objectiu d'aquesta tarda és sobreposar-se novament a les baixes i aconseguir una victòria que suposi la segona de consecutiva en un Montilivi invicte fins ara. Un objectiu «complicat» per la dificultat històrica que suposa fer el ple en aquest tipus de partits. per aquest motiu, Machín aposta perquè els escollits per jugar donin «un 120% més» de si mateixos per suplir les baixes. El tècnic sorià va confirmar que tant Aday com Marí i Felipe Sanchón estan en plenes condicions. Tot i això i malgrat que a l'eix de la defensa són baixa Richy, Mas, Kiko Olivas i Juanpe, la inactivitat de Marí i el fet que surt d'una lesió muscular que l'ha tingut tres setmanes fora de combat pot restar-li possibilitats de ser titular. El gran beneficiat seria un Rubén Alcaraz que va complir amb nota contra el Numància.

«Si ha de jugar ho farà perquè està en condicions. Ara bé, l'exigència dels entrenaments és diferent de la dels partits», deia Machín sobre Marí. El central valencià, fitxat al Nàstic pel Manchester City i cedit al Girona, encara no ha debutat a la Lliga i tan sols ha jugat Copa del Rei i Copa Catalunya. Pel que fa a Aday, Machín no va descartar l'opció que fos titular. «Quan tinc un jugador que és dubtós sóc partidari que jugui d'entrada perquè així només esgoto un canvi si hi ha un contratemps», argumentava.

La baixa de Fran Sandaza ha tornat a deixar Cristian Herrera i Samuele Longo sols a la davantera i en principi l'italià es perfila com el titular avui davant els canaris. No obstant això, la recuperació de Felipe Sanchón fa que el barceloní es presenti com una alternativa més en atac. Així ho veu Machín, malgrat que a començaments de curs veia l'ex de l'Hèrcules més aviat com «un mitjapunta o interior». «Les circumstàncies d'ara ens el fan veure com el que quasi sempre ha estat: un davanter amb olfacte golejador», diu el tècnic, que considera que «independentment que faci temps que no competeixi, no se li ha oblidat fer-ho i si ho ha de fer posarà la seva experiència al servei de l'equip i ho farà fenomenalment»; està convençut el preparador blanc-i-vermell.

Pel que fa al rival, Machín destaca sobretot la perillositat a la zona de la mitja punta d'Amath N'Diaye. El jove atacant cedit per l'Atlètic de Madrid està sent el millor jugador del Tenerife aquest començament de curs i una de les sensacions de Lliga. «És la novetat i el jugador més cridaner. És molt perillós tant a les bandes com de davanter i segurament és un dels homes més ràpids de Segona A», assegura Machín. El sorià resta importància al poc bagatge de punts dels canaris a domicili. «Tots els equips estem més bé a casa que a fora», destaca.

Dubtes al Tenerife

El conjunt canari arriba a Montilivi amb dues absències importants en atac, com són les del davanter centre hondureny, Choco Lozano i de l'extrem esquerrà Aarón -íguez, tots dos titulars, per lesió. A més a més, ahir el tècnic Josep Lluís Martí va revelar que els homes teòricament encarregats de suplir-los el tunisià Jouini i Amath N'Diaye, arrosseguen molèsties. «Ja veurem com evolucionen i com es desperten», deia ahir Martí abans d'agafar l'avió cap a terres catalanes. Tots dos van entrar a una llista de dinou convocats on no hi és tampoc el central Carlos Ruiz, lesionat.

Sí que hi són, en canvi, l'exdefensa de l'Olot Germán Sánchez, l'ex del Llagostera Edu Oriol i el bescanoní nascut a Sant Feliu de Guíxols, Marc Crosas. Degut a les baixes, Martí ha completat la llista amb el davanter del filial, de 18 anys, Giovanni Goran Rodríguez. Martí va elogiar la continuïtat del Girona els últims anys. «Porten temps amb la mateixa filosofia i feina. Aquest grau de complicitat és la seva millor arma».