El Tenerife va aterrar ahir a Montilivi amb el gironí Marc Crosas en la seva expedició. El migcampista hi va arribar a l'estiu, cedit pel Cruz Azul mexicà. Crosas va començar el partit a la banqueta, i malgrat que a la segona part va estar escalfant a la banda, al final el seu entrenador va acabar introduint altres jugadors de refresc. L'exblaugrana ha tornat al futbol espanyol aquesta temporada després del seu pas per França, Escòcia, Rússia i Mèxic.

El Girona continua allargant la ratxa d'imbatibilitat de Montilivi (aquest 2016 només hi ha caigut en la final del play-off contra l'Osasuna, i en lliga regular no hi perd des del 12 de desembre de l'any passat, davant l'Elx), en la mateixa mesura que també es confirma com un dels reis de l'empat de la Segona Divisió A. Amb el d'ahir contra el Tenerife els de Machín ja sumen sis igualades en 13 jornades de lliga, quatre d'elles a casa (Almeria, Mirandés, Oviedo i la cedida contra els canaris), i dues a fora (Sevilla Atlètic i Cadis). L'objectiu d'aprofitar els dos partits seguits a casa per firmar un sis de sis punts es va escapar.

A falta de completar-se la jornada amb els partits d'avui, el Girona és cinquè, però aquesta posició pot ser una mica fictícia perquè la lliga torna a estar més igualada que mai. Amb els mateixos 18 punts que suma ara el conjunt de Montilivi hi ha el Valladolid, el Còrdova i l'Osca (només falten per jugar els andalusos), i encaria s'hi podrien afegir l'Elx, el Getafe i el Mirandés si avui guanyen els seus duels contra Numància, Alcorcón i Nàstic, respectivament. Per darrere, amb 17, vénen Lugo, Saragossa i Cadis.

De moment l'equip que més empats acumula aquesta temporada a Segona és el Nàstic, cuer en solitari amb 7 punts, fruit de set igualades (els tarragonins encara no saben què és guanyar). Amb sis ja hi ha el Girona, acompanyat pel Còrdova, el Mallorca, l'UCAM Múrcia, el Tenerife, el Getafe, el Mirandés i el Numància. El factor diferencial per als de Machín és que han pogut guanyar, fins ara, quatre partits (Elx, Getafe, Reus i Numància), i només n'han perdut tres (Valladolid, Mallorca i Rayo), sempre per un únic gol de diferència, tal i com és norma des de l'1-4 de Montilivi davant del Saragossa en la semifinal del play-off de fa dues campanyes.

En tot cas, el Girona superarà, si guanya diumenge l'UCAM Múrcia, els 19 punts que tenia la temporada passada en arribar a l'aturada nadalenca amb encara un mes i mig per davant per seguir acumulant més botí.