Pablo Machín és un home de club. D'aquells que sap què significa venir de sota i acabar a dalt de tot. Ho ha mamat al Numància, on s'hi va estar 13 anys en els quals, a banda de fer de tot, va seguir la progressió dels més joves de la base fins arribar a debutar al primer equip. Si fa no fa, com li va passar a ell. Com a futbolista va tenir una carrera més discreta, però com a tècnic, va haver de tocar un munt de tecles fins que va poder-se estrenar com a primer entrenador amb el club de la seva vida a la Segona Divisió A. Aquesta voluntat de mimar la base i de potenciar els futurs talents no la va deixar a Sòria, sinó que se la va emportar cap a Girona, quan hi va arribar al mes de març del 2014. Dos anys després, al seu currículum, Machín hi pot llegir uns quants èxits, com també que fins ara ha fet debutar a la categoria d'argent amb la samarreta blanc-i-vermella fins a 6 joves futbolistes del planter. L'últim ha estat Marc Carbó. L'osonenc no ha anat escalant categories al Girona FC (ha jugat al Quart, Gironès-Sàbat, Cornellà del Terri, Farners, Manlleu i Cornellà), però enguany milita al ?Peralada, el segon equip de Montilivi.

Carbó, un habitual als esquemes d'Arnau Sala a la Tercera Divisió, ja va anar convocat fa dues jornades al camp del Rayo Vallecano, tot i que va quedar-se a la banqueta. Diumenge passat, amb el Numància, li va arribar l'oportunitat, jugant els últims minuts del partit i confirmant així el seu debut oficial a la Segona Divisió A. Amb el marcador a favor (3-0) i ja a les acaballes, a Machín no li va tremolar el pols i va decidir apostar pel jove migcampista. Una situació similar a la que va viure la temporada passada David Serrano. El barceloní tampoc ha estat al club des de ben menut, però hi va aterrar l'estiu de fa un any per reforçar el filial. Tot i la seva joventut, Machín també li va donar l'alternativa a la lliga. Va ser en un 0-0 contra l'Osca, en el qual va jugar l'últim quart d'hora en la seva única participació oficial, fins ara, a la categoria. Serrano, ara al Peralada, també ha estat convocat aquest curs per Machín en algun partit de lliga.

No va ser l'únic a debutar. En el darrer exercici, Joel Arimany, ara cedit al filial del Màlaga, també va tenir la seva oportunitat. El prometedor davanter de Quart va jugar els últims 4 minuts del partit de lliga que el Girona va jugar contra el Saragossa (0-0). A?més, la seva estrena va ser d'autèntic rècord, perquè ho va fer amb només 17 anys, 4 mesos i 24 dies.

Més estrenes. En la seva primera temporada completa a terres gironines (2014/2015), Pablo Machín també va apostar per dos futbolistes de la base, fent-los jugar els seus primers minuts a Segona A. Un d'ells va ser David Bigas. El lateral va jugar dos partits, debutant en un derbi amb el Barcelona B. També va aparèixer al camp del Saragossa, on va ser expulsat. En total, el peraladenc va acumular dues aparicions i 118 minuts.

Aquell mateix any, un altre jove format al planter va poder treure el cap a la categoria ?d'argent. Va ser el migcampista Marc Rovirola. El de Cornellà del Terri va debutar en un Girona-Valladolid (2-1), jugant tan sols un minut. També va enfrontar-se a Las Palmas, Leganés, Llagostera i en el fatídic partit contra el Lugo. A?més, va tenir uns minuts (12) al camp del Saragossa en l'anada de la primera eliminatòria del play-off fallit per pujar a Primera ?Divisió.