Pablo Machín, dins del seu ampli i extens manual de tòpics que sol fer servir a cada roda de premsa, en té un que sol veure la llum habitualment. «Hem de ser competitius des del primer fins a l'últim minut». Ho repeteix el sorià en diverses ocasions, com també ho fan la majoria d'entrenadors. Des d'alevins fins a la màxima categoria; amateurs i professionals. Començar i acabar bé els partits i fer-ho amb tothom endollat pot ser clau per aconseguir un bon resultat. Perquè quan hi ha alguna desconnexió, l'equip ho acaba pagant. Això li ha passat al Girona més d'una vegada aquesta temporada. El dia del Tenerife en va ser un exemple, però aquest no ha estat l'únic cop que els punts s'han escapat per culpa d'alguna badada en els sempre coneguts com a minuts psicològics.

Dels 13 partits de l'actual lliga, en 4 d'ells els gironins s'han vist condicionats negativament pel que ha passat als primers i últims minuts de cada part. L'exemple més recent el va viure Montilivi en primera persona ara fa ben pocs dies. Dissabte, contra el Tenerife, la velocitat d'Amath i la passivitat de la defensa van permetre als canaris marcar el 0-1 quan tot just es complia el primer minut del partit. Hi havia molt de temps per davant, però començar amb el marcador en contra sempre és una rèmora i al Girona, si bé li va costar poc igualar la balança, va veure impossible segellar la remuntada. També només començar es va veure per sota al camp del Valladolid, ara fa unes quantes jornades. Allà va ser al minut 2, quan Lichnovsky s'encarregava de batre el porter René en una jugada embolicada a l'àrea que naixia en un servei des de la cantonada. Aquella tarda tampoc es cantaria victòria i el matx acabaria amb un 2-1 a favor dels castellans.

Un altre partit marcat per les desconnexions dels blanc-i-vermells en els moments decisius va ser el del debut a la lliga, al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla Atlètic, una de les revelacions d'aquesta temporada. En aquella ocasió, els gols trigarien a arribar, però van caure en dos moments crucials. Al minut 45, en l'última acció de la primera meitat i quan l'àrbitre estava a punt de xiular el camí dels vestidors, Cotán va rematar amb el cap un córner davant la inoperància dels centrals i el porter Bounou. Era l'1-0 a favor dels andalusos, que eixamplarien la diferència en els primers compassos del segon temps. No s'havia arribat al minut 46, que el Sevilla Atlètic feia el 2-0. En aquella ocasió va ser Borja Lasso l'encarregat de culminar una brillant acció ofensiva. Tot i que aquella nit els de Machín es van posar les piles i acabarien arrencant un punt (3-3), el cert és que tampoc es va cantar victòria.

Hi ha un quart partit condicionat per les desconnexions en minuts importants. És el Girona-Mirandés, on incomprensiblement els de Montilivi deixaven escapar dos punts quan ho tenien tot de cara per quedar-se'ls. Borja García havia avançat els de Machín a la segona meitat en un partit avorrit on els visitants no inquietaven gens ni mica la porteria defensada per Bounou. Però una jugada mal defensada al minut 84, quan només en quedaven 6 per al final, van permetre a Aurtenetxe situar l'empat definitu (1-1) i deixar l'afició, Machín i els jugadors gironins amb un pam de nas.

Quatre casos on la victòria s'ha escapat, en part, per haver badat quan no tocava. A?tots ells s'hi pot afegit el partit de l'Almeria. Aquell vespre, a l'estadi, el Girona va ser capaç de fer el més difícil en remuntar el gol inicial de Quique González, qui a la mitja hora feia el 0-1 en una falta indirecta mal defensada pels blanc-i-vermells. Sandaza i Portu establien el 2-1 abans del descans i semblava que al segon temps els de casa rematarien la feina. Però de nou, una desconnexió va tornar-los a complicar la vida. Al minut 46, quan feia res que els jugadors d'un i altre equip havien tornat al terreny de joc, Puertas s'encarregava de fer pujar el 2-2 a l'electrònic culminant un contracop. El matx acabaria amb un 3-3 final, en el cinquè i últim exemple que demostra que, cada cop que el Girona ha encaixat algun gol en els últims o primers minuts d'alguna de les dues parts, la victòria se li ha acabat resistint.