El Girona continua treballant per assegurar-se el futur i ahir va anunciar la renovació de Rubén Alcaraz fins al 2018 amb opció a un any més. El migcampista barceloní, fitxat la temporada passada de l'Hospitalet, ha anat guanyant protagonisme amb els mesos fins a convertir-se en titular aquest curs ja sigui a la zona ampla o, els dos últims partits, de defensa central. La millora i renovació de contracte premia doncs la bona feina d'un Alcaraz que, sense fer gaire fressa, ha sabut aprofitar les seves portunitats fins a demostrar que és jugador de Segona?A. Amb Alcaraz lligat, el Girona segueix treballant per a garantir-se la continuïtat d'altres peces importants de la plantilla, com Kiko Olivas o Borja García. El mitjapunta madrileny acaba contracte el proper 30 de juny però que té una opció per a una temporada més. En aquest sentit, els darrers mesos el Girona també es va assegurar la presència d'homes com Pere Pons, Granell i Aday Benítez fins al 2018.

La seva polivalència, el seu sacrifici i la seva paciència han fet que el Girona s'hagi decidit a no deixar-se escapar el prope mes de juny un jugador que futbolísticament ja ha convençut Machín fa temps. El director esportiu Quique Cárcel el va rescatar de Segona B per donar-li l'alternativa a la categoria de plata el curs passat i no va decebre. Malgrat no ser mai titular indiscutible la temporada passda va disputar 35 partits -15 dels quals de titular- i va fer 2 gols. El barceloní va suplir amb bona nota Pere Pons quan el de Sant Martí Vell es va lesionar a la cuixa i també va rendir a un notable nivell actuant d'interior. Enguany, Alcaraz porta disputats 9 partits, 7 dels quals com a titular. A més a més, aquesta temporada està sobresortint com a golejador i ja duu tres dianes. Alcaraz va fer-ne dos al camp del Sevilla Atlètic i una altra a Getafe. El barceloní va arribar a Montilivi l'estiu passat després de despuntar amb l'Hospitalet (13 gols) i de dos anys amb el Prat a Segona B.

Amb la renovació d'Alcaraz, de 25 anys, el Girona es garanteix la continuïtat d'un altre home de present i de futur. La voluntat de Quique Cárcel ha estat sempre la de construir un projecte a llarg termini i aquest desig queda reflectit en l'estat de la plantilla actual. I és que després d'ampliar el contracte d'Alcaraz, només quatre futbolistes acaben la seva vinculació el proper 30 de juny. Són Felipe Sanchón, Borja García, Kiko Olivas i Richy Álvarez tot i que tant el mitjapunta madrileny com el capità tenen una opció per un any més. També acaben contracte el 2017 l'extrem del Peralada David Serrano, habitual als entrenaments del primer equip, i el migcentre defensiu Pol Llonch, cedit aquesta campanya al filial del Granada. La vinculació amb el Girona de Saúl García, Samuele Longo, Juan Cámara i Miguel Ángel Cifuentes finalitza també el juny del 2017 però en el seu cas perquè han de retornar als clubs d'origen, Deportivo de la Corunya, Inter de Milà, FC?Barcelona i Màlaga, que els tenen cedits a Montilivi. En el cas de Longo hi ha una opció de compra només en el cas que el Girona aconseguís l'ascens a Primera Divisió.