El present diu que el Girona és cinquè, en posicions de play-off i que, a dia d'avui, té tantes opcions com un munt d'equips de lluitar per pujar a Primera, el veritable objectiu del club. Perquè aquest, encara que es digui amb la boca petita per part dels que tallen el bacallà, és el gran somni que es persegueix a Montilivi. I per això no només es cuida el present, sinó que ja es mira cap al futur. El més immediat, el dia de demà. La maquinària als despatxos no deixa de funcionar i si fa dos dies es tancava el mercat d'estiu, Quique Cárcel no ha fet altra cosa que anar picant pedra tot intentant apuntalar les bases del Girona del futur. Ja sigui a Segona A o a Primera. Abans de trencar-se el cap tot pensant si caldrà o no fitxar al mercat d'hivern, Cárcel s'ha centrat en el capítol de renovacions. Ja n'hi ha alguna de tancada i anunciada;?i d'altres, que van pel mateix camí, a l'espera que arribin a bon port el més aviat possible. La de Rubén Alcaraz fins el 2018 es feia pública el dimarts, amb el seu pertinent acte de presentació ahir a l'estadi. El següent ha estat Aday Benítez. El vallesà, qui el passat mes de gener ampliava el seu contracte, tancava així la seva segona renovació. Aquest cop, fins al 2019.

Dues d'una tacada, a l'espera que se'n puguin produir més. Cárcel, prudent com ho és sempre, no va dir noms, però ahir s'afanyava a reconèixer que encara hi ha feina per fer en aquest aspecte i que el club, amb ell al capdavant, està treballant per lligar la continuïtat d'alguns futbolistes de la primera plantilla. Dos dels casos són els de Borja García (acaba contracte aquest 30 de juny, tot i que té una opció per un any més) i Kiko Olivas (2017). Però no són els únics a l'agenda de tasques pendents del director esportiu. «Des del primer dia ja vaig explicar que aquest era un projecte a llarg termini, cada més sòlid i ambiciós, amb un objectiu al cap que tots sabem que és complicat», referint-se a l'anhelat ascens a Primera.

Per a Cárcel, aquest reguitzell de renovacions arriben, precisament, «perquè els jugadors ens estan fent pensar d'aquesta manera tan ambiciosa. El seu rendiment ens dóna motius perquè hi hagi continuïtat». Tot just el novembre acaba de començar, queda encara molta temporada i no se sap què serà del Girona la temporada vinent, però la direcció esportiva té ganes d'anar per feina. «Abans de les vacances de Nadal és el millor moment per plantejar-se les renovacions. Després ja pensarem en d'altres coses». Alcaraz i Aday ja han signat, però hi ha més jugadors amb els qui han iniciat converses. «Aquestes setmanes estem intentant que totes les idees que tenim en ment es posin a disposició del club. Tothom està content aquí i cada dia més feliç, creient que és un projecte vàlid. Però hem de recordar que en tota les negociacions hi ha dues parts i no serà fàcil».

A l'espera del millor Alcaraz

Cárcel va tenir també temps ahir per parlar de la recent renovació de Rubén Alcaraz, un jugador que «s'ha guanyat el respecte de tothom», qui va venir «amb una precarietat econòmica» i a qui «se li ha fet un contracte de la categoria». D'un potencial «molt gran», està convençut que «encara pot aportar molt més» perquè «té marge de creixement». «Encara hem de veure el millor Rubén Alcaraz», s'atrevia a dir, revelant que les negociacions per renovar-lo han estat «lentes» perquè «ell és ambiciós i sempre vol jugar. Quan tots dos hem estat a gust, ens hem entès».

Avui s'escenificarà la renovació d'Aday Benítez fins al 2019. El de Sentmenat compleix tot just la seva tercera temporada al club, en què acumula 72 partits de Lliga i 2 de Copa del Rei.