Quan el Girona va començar la pretemporada a mitjans del mes de juliol, Pablo Machín tenia a la plantilla cinc davanters:?Sandaza, Cristian Herrera, Longo, Felipe Sanchón i Lekic. La intenció del Girona era reforçar encara més la línia ofensiva.?Els noms de Koné (Racing) i Machís (Granada) eren dels que més agradaven però tots dos van acabar a Primera Divisió fitxats pel Leganés. A més a més, la sortida de Lekic, en forma de traspàs al Mallorca va deixar la davantera amb només tres referents i un Felipe Sanchón a qui Machín, a banda de comptar-hi ben poc, veia més com un segon punta o interior que no pas com un davanter. El mercat d'estiu es va tancar i malgrat alguna temptativa final sense èxit, el Girona es va quedar sense poder incorporar cap més peça d'atac a la plantilla.

El gol no ha mancat durant aquest primer tram de competició, i si bé és ben veritat que amb 18 gols el Girona és el 5è equip més golejador de la categoria, també ho és que fins ara no ha aparegut la figura del killer panzer que tan sovint dóna punts. I més tenint en compte que Fran Sandaza en té encara per tres setmanes ben bones i això fa que Machín s'hagi quedat amb només Herrera i Longo de referents. El canari encara no s'ha estrenat a la Lliga, mentre que l'italià és el màxim golejador de l'equip, amb 4 gols. Això sí, el de Col San Martino en podria tenit uns quants més al seu caseller si hagués tingut la punteria un xic més afinada.

És per això que la direcció esportiva està treballant per afegir competència a les posicions d'atacar i incorporar, com a mínim, un nou davanter a l'equip durant el proper mercat d'hivern. Així ho va reconèixer ahir Machín, que tot i això, aposta per aparcar el tema fins que no arribi el moment. «Els importants són els que hi són ara. Queden cinc partits abans de Nadal i són molts punts que haurem de treure amb els que som», deia. No obstant això, el de Gómara admetia que a la plantilla hi falta un altre 9. «La nostra idea és seguir jugant amb dos davanters perquè és la nostra filosofia de sempre. Com que els carrilers pugin i pressionin».

En aquest sentit Machín explica que la idea del club era tenir «4 davanters» i a Felipe Sanchón considerar-lo «un migcampista» més. «No vam tenir l'oportunitat de dur el que volíem a l'estiu i tampoc volíem fitxar per fixar. Si sorgís la possibilitat de fer-ho a l'hivern, per descomptat que la valoraríem. Si ens pensàvem que ho necessitàvem a l'estiu, segurament que serà un dels llocs (la davantera) que en Quique (Cárcel) estarà mirant per reforçar», detalla.