El Girona començava la jornada cinquè, amb els seus 18 punts, liderant un grup d'equips que, amb els resultats d'ahir, es va engreixar fins a set i va fer caure els de Machín un parell de posicions. Una anècdota a la jornada 14, però que posa en evidència l'arxirepetida igualtat que marca la Lliga de Segona Divisió. Guanyar avui a Múrcia vol dir fer un salt endavant de prestigi que, segons com, fins i tot podria deixar els blanc-i-vermells segons (posició que ara ocupa l'Osca amb 21 punts després de golejar ahir l'Oviedo). Però no fer-ho equival a diluir-se en aquesta multitudinària zona mitjana, on la distància amb el furgó de baix és tan simple que aquell Nàstic que fa dues setmanes semblava de fireta, després de sumar ahir el segon triomf seguit ja suma 13 punts i, tot i seguir cuer, s'ha ?reenganxat a la lliga amb totes les possibilitats.

Un rival inèdit és el que es trobarà avui el Girona a l'antiga Condomina. L'UCAM és un club de recent creació, vinculat a una universitat privada, que amb la seva ambiciosa aposta per l'esport de nivell té un equip de bàsquet a l'ACB i un de futbol a la LFP, mentre l'històric Reial Múrcia, que juga a la Nueva Condomina, amb més de 30.000 seients, pateix la duresa de la Segona B. Rebrà el Girona crescut després d'haver guanyat el cap de setmana passat a Vallecas (0-1) amb un gol de l'ex-Llagostera Jesús Imaz. A l'UCAM també hi juguen dos futbolistes més amb passat blaugrana, Natalio i Tito, a banda de Kitoko, que havia jugat amb el Girona fa algunes temporades. Machín recupera, com estava previst, Cifuentes, un cop superada la seva lesió, ocupant el lloc de Carbó respecte a l'última convocatòria. L'altre canvi a la llista és l'obligada entrada de Gianni, el porter del Peralada, per Bounou, convocat amb la selecció del Marroc. René tindrà, d'aquesta manera, una nova oportunitat sota els pals.

Els murcians només han guanyat un dels sis partits de la lliga que han disputat a La Condomina, per 4-0 davant de l'Almeria el 21 de setembre; i a casa hi han sumat sis punts pels nou que han esgarrapat en els seus desplaçaments. El tècnic local, José María Salmerón, té l'única baixa obligada del porter Miguel Escalona, lesionat, i el normal és que aposti per mantenir el bloc que va disposar la setmana passada."L'equip està bé, amb molta confiança i fins i tot ho estava abans del partit de Vallecas, perquè treballava bé tot i que no obtenia els punts que buscava", va comentar en la prèvia Salmerón.

El Girona, per la seva banda, es presenta al partit després de l'empat a un contra el Tenerife a Montilivi en un duel on va oferir un bon futbol i on únicament li va faltar gol, un mal que comença a fer-se evident en les últimes jornades, i més ara que Sandaza està lesionat. Pablo Machín deia divendres, sobre això, que "som un equip que genera moltes ocasions i que arribem de segona línia. Els davanters no estan aconseguint gols, però tot arriba". L'entrenador podria apostar per jugar amb un sol punta (Longo), com fa sovint lluny de Montilivi. Kiko Olivas, Sandaza, Carles Mas, Eloi i Richy són les baixes que es mantenen per lesió. En aquest inici de temporada el Girona només ha guanyat un partit fora de casa (0-2 a Getafe). Si avui s'endú els tres punts superarà la marca de 19 amb què va arribar el curs passat a l'aturada de Nadal.