L'impuls de la victòria d'ahir a La Condomina ha deixat el Girona tercer, en posició d'ascens directe (es beneficia de la presència del filial del Sevilla, que no pot ascendir, en el segon lloc), tot i que només amb sis punts d'avantatge respecte d'un descens que ara marca el Mirandés. L'equip de Pablo Machín acumula 21 punts gràcies al cinquè triomf de la temporada (el segon a fora), i agafa forces abans d'afrontar el seu particular Tourmalet al calendari enfrontant-se en les tres properes jornades als dos equips que té immediatament per sota (Lugo i Osca, amb els mateixos punts), i el totpoderós líder Llevant. En qualsevol cas, si bé el joc no és per tirar coets, els números milloren notablement els de la temporada passada. El Girona suma 21 punts en 14 jornades, el primer terç de competició, quatre més que en aquestes mateixes altures ara fa un any. Aleshores l'equip venia de guanyar per 3-0 l'Albacete, el primer triomf que celebrava a Montilivi. L'equip es va encallar fins al punt que va arribar a la jornada 18, per l'aturada de Nadal, amb només 19 punts, una xifra ja superada ara amb encara 4 partits per davant per seguir millorant aquesta marca.

El primer serà dissabte que ve a les 20.00 a l'estadi contra el Lugo. Un partit atractiu perquè enfrontarà dos equips empatats a punts en la zona de privilegi i que, és clar, també té el morbo de tornar a Girona l'equip gallec que va deixar sense ascens directe els de Machín fa dos anys amb el famós gol de Caballero en el descompte. La temporada passada l'infern que s'esperava a Montilivi va ser més aviat tebi, per no dir gèlid, i per postres els visitants van guanyar gràcies a un solitari gol de Sergio Marcos a 9 minuts del final des de molt lluny que va sorprendre Becerra. Però un Girona-Lugo, després del que va passar el 7 de juny de 2014, sempre serà un partit marcat.

Superdiumenge 27

El diumenge 27 de novembre (una jornada esportiva apassionant perquè també es juga un Spar Citylift Girona-Perfumerías Avenida i l'espectacular derbi de Tercera entre l'Olot i el Peralada), els blanc-i-vermells jugaran a Osca. El conjunt aragonès va golejar dissabte l'Oviedo i també suma 21 punts, com el Girona i el Lugo. L'Osca està protagonitzant una gran campanya i ja va eliminar els de Montilivi en la ronda inicial de Copa del Rei (1-0), tot i que els dos equips aquell dia van usar molts suplents. La traca final arribarà el 4 de desembre a Montilivi, amb l'arribada del líder, el Llevant (12.00).

Superats aquests tres partits, el Girona encara afrontarà dues jornades més abans de l'aturada de Nadal. El cap de setmana de l'11 de desembre jugarà davant l'Alcorcón, mentre que el dia 17 o 18 passarà per l'estadi un Gimnàstic de Tarragona que ha revifat gràcies a les seves dues victòries seguides davant del Mirandés i el Getafe. Cinc partits, doncs, per endavant, que calibraran a què pot aspirar l'equip a partir del gener, un cop es reprengui el campionat. Aleshores només faltarà visitar el Saragossa d'Agné i rebre el Còrdova per tancar la primera volta.

El Girona ocupa una posició privilegiada però en cap cas es pot permetre gaires luxes. La diferència entre el tercer lloc i el primer que condueix a Segona B (ara en mans del Mirandés) és de només sis punts. La temporada passada entre el sisè i el dinovè, a la jornada 14, la distància era de set.