Quan jo era petit, i ja aficionat a escoltar la ràdio els caps de setmana, havia sentit moltes vegades aquella frase de: "Gooooool en La Condomina....", a la qual, pel to de veu del narrador, ja sabies si al darrere tot seguit hi aniria el: "....gooooool del Real Murcia!".

Ahir, es podria dir que vaig fer realitat una de les meves il·lusions periodístiques: cantar un gol des de La Condomina, tot i que, en aquest cas, favorable a l'equip visitant.

El vell estadi de la capital murciana és un dels camps més emblemàtics del futbol estatal, com ho serien també La Romareda, La Rosaleda, l'antic Lluís Sitjar, el Vicente Calderón, el Benito Villamarín o Los Cármenes.

Amb el pas dels anys, alguns d'aquests estadis s'han remodelat i posat al dia; mentre que d'altres han desaparegut directament o han quedat clarament en desús. Aquest darrer cas és el de La Condomina, abandonat pel Reial Múrcia, quan a l'octubre de 2006, ara fa una dècada, va estrenar la Nueva Condomina amb capacitat per a 31.000 espectadors.

L'aparació de l'UCAM Múrcia i l'arribada d'aquest equip a l'elit del futbol estatal ha fet que tots plegats haguem pogut recuperar també aquell estadi inaugurat el 1924 i que va ser, durant dècades, l'escenari dels anys més il·lustres del futbol murcià.

Per cert, arribats a aquest punt, és curiós veure com tot i que l'UCAM Múrcia juga a Segona Divisió A i el Reial Múrcia ho fa al grup quart de Segona B, el protagonisme a la ciutat segueix essent per a aquest darrer club.

La mostra més clara, la premsa local d'ahir, en la qual els dos diaris més importants de la ciutat dedicaven una pàgina de la prèvia del partit a l'equip de Segona B, que jugava al camp de l'Atlético Mancha Real, i només mitja a l'UCAM Múrcia.

Per cert, com a curiositat i tornant a La Condomina, divendres passat va fer deu anys justos que el Múrcia va jugar el seu darrer enfrontament en un estadi inaugurat el dia de Nadal de 1924, en un partit del conjunt local contra el Martinenc. Eren uns altres temps.