El Tenerife va oferir ahir la seva versió sobre el cas Vitolo en un comunicat on explicava que la decisió que el jugador abandonés l'Hospital Josep Trueta dissabte de la setmana passada es va deure al fet que, segons el parer del metge del club, "dues empleades del servei d'urgències no van actuar d'acord amb la immediatesa, actitud i predisposició que requeria la importància de la lesió" que patia el migcampista. Vitolo s'havia trencat el nas durant el partit que el seu equip disputava a Montilivi contra el Girona. En el comunicat del Tenerife en cap cas s'assenyala cap problema amb l'idioma, després que diversos mitjans denunciessin entre divendres i dissabte que Vitolo hauria marxat del Trueta perquè no el volien atendre en castellà.

Aquest tracte pejoratiu detectat pel Tenerife va motivar que el futbolista s'hagués de desplaçar a la Clínica Girona, "on el tracte va ser diligent i correcte en tot moment", ja que "el prioritari i important era una atenció hospitalària immediata que valorés l'abast de la fractura nasal". Durant aquesta setmana alguns mitjans de comunicació han informat que el motiu que Vitolo marxés d'aquest hospital públic va ser que no l'atenien en castellà, cosa que el centre hospitalari negava dissabte en un comunicat i que el Tenerife en cap moment denunciava en la seva valoració dels fets.

Segons la versió de la direcció del Trueta, Vitolo i els seus acompanyants del club canari "es van dirigir directament a la infermera de triatge i allà la professional, com és habitual, els va preguntar en què podia ajudar, en català. El pacient i els acompanyants es van presentar com a integrants del Tenerife, van explicar la situació i van demanar si podien parlar en castellà. Immediatament la infermera va canviar d'idioma i els va parlar en castellà". En aquest sentit, el Tenerife va destacar que durant el temps en què va tenir lloc la conversa entre el metge i les empleades el jugador es va mantenir "al marge", a l'espera de ser atès.

El comunicat del Tenerife acaba revelant que el club "de forma verbal i escrita" ha fet arribar a la direcció de l'Hospital Josep Trueta "el seu malestar i queixa per l'atenció rebuda pel jugador al servei d'urgències, en entendre, com a usuaris del servei públic sanitari, que la mateixa es podia haver produït amb millor atenció, diligència i predisposició, donat l'estat de salut del jugador en aquell moment". També agraeix la col·laboració que va rebre del Girona i dóna per tancada la polèmica assegurant que no en farà cap més valoració pública.

Vitolo va jugar dissabte contra el Numància amb normalitat i sense cap màscara protectora, tenint un paper destacat en el seu equip. El conjunt canari va empatar (1-1), el mateix resultat que havia arrencat de Girona la setmana abans.