Fins que la ferida no cicatritzi, si és que ho fa mai, les visites del Lugo a Montilivi sempre tindran un plus de motivació afegida per als jugadors del Girona que continuen a l'equip després de l'ascens frustrat en l'última jornada de la temporada 14-15. El famós gol de Pablo Caballero en l'afegit (1-1) va evitar que el Girona pugés a Primera i va donar el premi a un Sporting que havia fet els deures davant d'un Betis que no va ser rival (0-3). A aquell desenllaç de Lliga encara s'hi afegiria més dramatisme quan la setmana següent, el Saragossa remuntava un 0-3 i eliminava el Girona del play-off amb un increïble 1-4 a l'estadi. Durant els dies previs al retorn del Lugo a Montilivi la temporada passada, els jugadors van insistir en aparcar aquell record i centrar-se únicament en els tres punts.

La patacada era molt fresca i l'irregular començament de Lliga s'explicava en part als efectes que havia deixat al cap dels futbolistes aquell partit. Un any i mig després i amb una altra temporada ja en marxa, el trauma de mica en mica es va diluint. I més quan el Girona ja va lluitar per pujar el curs passat i s'ha marcat l'objectiu de tornar-ho a fer enguany. En aquest sentit són molts els futbolistes blanc-i-vermells que continuen a l'equip que van viure aquell partit: Cifuentes, Ramalho, Richy, Mas, Pons, Eloi Amagat, Granell, Sandaza, Aday, Felipe Sanchón i Coris.

Sobre la gespa els que van patir en directe el gol de Caballero van ser Pons, Granell, Cifuenes, Eloi, Felipe i Aday. Sandaza, que havia estat substituït, el va viure des de la banqueta on també era Coris, que no va jugar. De la seva banda, Ramalho estava lesionat i Richy i Mas estavan sancionats per l'expulsió al camp del Mallorca en la penúltima jornada.

Si el Girona ha aconseguit mantenir el bloc que l'ha dut a lluitar per pujar els dos últims anys, al Lugo hi ha hagut més renovació de futbolistes a la plantilla. El conjunt gallec ha canviat molt respecte el que va frustrar l'ascens dels gironins aquell juny del 2015. Tant que tan sols 7 jugadors continuen a l'equip. El botxí del Girona, Caballero, ha perdut la titularitat aquesta temporada, després de ser operat a l'estiu de la zona inguinal i estar de baixa gairebé tres mesos.

L'home més avançat del Lugo és un enratxat Joselu que ja ha fet 9 gols. Homes clàssics del Lugo com el porter José Juan, Manu i Pita continuen sent importants a l'equip i tornaran dissabte a Montilivi. No hi serà en canvi, Fernando Seoane que ha estat sancionat amb un partit de sanció per acumulació de targetes. El darrer supervivent d'aquell Lugo és l'extrem canari Iriome, que continua sent titular per la banda dreta.

En canvi, qui temps que no pertany al Lugo i actualment es troba sense equip després que l'Oviedo li rescindís el contracte a l'estiu és Borja Gómez. El central, titular aquell dia, va ser quedar assenyalat per Àlex Granell a causa de les paraules que va dedicar als gironins després de l'1-1. «Va deixar comentaris molt inapropiats i amb malícia. Això és de mala persona i no feia falta. El que ens va fer i tot el que ens va dir és imperdonable», va dir sobre Borja Gómez el gironí ara fa un any just després de la victòria del Girona a Oviedo (1-2).

Toni Dovale, l'autor de l'assistència a Caballero, pertany ara al Leganés. Tampoc és al Lugo, l’entrenador càntabre Quique Setién, ara al Las Palmas i que va mantenir els seus estira-i-arronses amb Fran Sandaza, exjugador seu al conjunt gallec la temporada anterior (13-14).